Resultaat 51 - 60 (van 130)

• Duurzaamheid en plastic Bekijk details

29 oktober 2019

Het plasticafvalprobleem, dagelijks bericht de media hierover. Ook in onze regio is er veel aandacht voor. Zo vond op zaterdag 12 oktober het PlasticVrij Festival in de gemeente Utrechtse Heuvelrug plaats.

Bekijk details van Duurzaamheid en plastic

• Cursus werken met de digitale overheid Bekijk details

28 oktober 2019

De overheid doet steeds meer via het internet. Of het nu gaat om het doorgeven van een verhuizing bij de gemeente, het aanvragen van zorg of je belastingaangifte. Dit is niet voor iedereen vanzelfsprekend, daarom biedt de Bibliotheek Z-O-U-T nu gratis de praktische cursus DigiSterker aan.

Bekijk details van Cursus werken met de digitale overheid

• Onderhoud aan belangrijke Bibliotheeksystemen Bekijk details

20 oktober 2019

Van zaterdag 26 oktober 17.00 uur t/m maandag 28 oktober 12.00 uur wordt er gewerkt aan ons computersysteem. Hierdoor zijn sommige functionaliteiten niet te gebruiken.

Bekijk details van Onderhoud aan belangrijke Bibliotheeksystemen

• Heel Nederland Leest Jan Wolkers Tijdens Nederland Leest 2019 Bekijk details

14 oktober 2019

In november staan door het hele land de Bibliotheken in het teken van Jan Wolkers en Duurzaamheid. Leden van de Bibliotheek Z-O-U-T krijgen op vertoon van hun bibliotheekpas een bloemlezing van natuurverhalen van Jan Wolkers cadeau, met als titel Winterbloei. De bundel is samengesteld en toegelicht door Onno Blom en bevat zowel gepubliceerd, als ongepubliceerd werk van Jan Wolkers. Winterbloei is verkrijgbaar zolang de voorraad strekt.

Bekijk details van Heel Nederland Leest Jan Wolkers Tijdens Nederland Leest 2019

• Veel ideeën voor wegwerpplasticvrije Utrechtse Heuvelrug Bekijk details

8 oktober 2019

De Bibliotheek Z-O-U-T en bewonersinitiatief GoedVolk organiseerden drie bijeenkomsten over het terugdringen van wegwerpplastic. Tijdens die bijeenkomsten kregen inwoners van de Gemeente Utrechtse Heuvelrug de gelegenheid om over dit onderwerp te vertellen, te luisteren en te dromen. Dit leverde veel ideeën op.

Bekijk details van Veel ideeën voor wegwerpplasticvrije Utrechtse Heuvelrug

• Digitale bronnen in de Bibliotheek Bekijk details

3 oktober 2019

De Bibliotheek is meer dan boeken, dat is wel bekend. Toch weet niet iedereen wat wij als Bibliotheek allemaal bieden. Wist je bijvoorbeeld dat iedereen met een Bibliotheekabonnement vanuit huis digitale bronnen kan gebruiken die normaal gesproken alleen voor betalende leden beschikbaar zijn?

Bekijk details van Digitale bronnen in de Bibliotheek

• De Bibliotheek Z-O-U-T gecertificeerd Bekijk details

16 september 2019

De Bibliotheek Z-O-U-T heeft wederom het officiële kwaliteitscertificaat ontvangen van de Certificeringsorganisatie Bibliotheekwerk, Cultuur en Taal (CBCT). Hiermee voldoet de Bibliotheek Z-O-U-T aan de kwaliteitsnormen van Kwaliteit in Beeld die gelden voor Bibliotheken, Cultuurcentra en Taalhuizen. Het certificaat is vier jaar geldig, tot en met het jaar 2024.

Bekijk details van De Bibliotheek Z-O-U-T gecertificeerd

• 65ste Kinderboekenweek Bekijk details

10 september 2019

Van 2 t/m 13 oktober is het weer Kinderboekenweek. In alle vestigingen zetten we het thema van dit jaar ‘Reis mee!’ centraal met toffe activiteiten en heel veel boekenleestips.

Bekijk details van 65ste Kinderboekenweek

• Maand van de geschiedenis 2019 Bekijk details

9 september 2019

Vrouwen hebben altijd zo’n vijftig procent van de wereldbevolking uitgemaakt. Toch weten we vooral de namen van mannen uit het verleden. Als we de vrouwen niet ook kennen, hoe kunnen we de wereld om ons heen dan begrijpen?

Bekijk details van Maand van de geschiedenis 2019

• Openluchtbioscoop in Wijk! Bekijk details

8 augustus 2019

Stel je eens voor: een groot scherm, mooie belichting, surround geluid, een prachtige film. Je eigen stoel mee en een drankje in de hand van één van die fijne omliggende horeca gelegenheden. Zie je het al voor je? Wij ook! Daarom hebben Filmhuis Calypso en Cultuurcoach Bo Hendriksen de handen inéén geslagen om deze droom waar te maken!

Bekijk details van Openluchtbioscoop in Wijk!