'Wie zet jij in het licht?'

Gepubliceerd op: 2 december 2018 13:43

Joris’ Kerstboom staat vanaf maandag 9 december tot en met dinsdag 24 december in meerdere vestigingen van de Bibliotheek Z-O-U-T.

Joris’ Kerstboom is een vertaling van het tv-programma met Joris Linssen, waarin hij mensen uitnodigt stil te staan bij een bijzonder persoon en hun verhaal te delen. Joris’ Kerstboom is de plek waar je een reddende engel kan bedanken, sorry kan zeggen, een vrijwilliger kan bedanken of een hechte vriendschap kan vieren. Ook in onze Bibliotheek is in december de mogelijkheid om een mooie kerstgedachte voor iemand in de boom te hangen. En dit begint voor iedereen bij de vraag van Joris: ‘Wie zet jij in het licht?’

Hoe het werkt

Hang voor jouw dierbare een kerstbal met een kerstgedachte tussen de dennentakken! Naast Joris’ Kerstboom staat een tafel met 2D-kerstballen. Schrijf een mooie boodschap, plak eventueel een foto erop en hang hem in de boom. Zo zet je jouw dierbare letterlijk in het licht!

Wie graag geholpen wil worden bij het ophangen van de bal of foto of juist wil vertellen over het waarom, is de woensdagmiddag of zaterdagochtend geschikt. Op deze momenten zijn er extra medewerkers aanwezig om mee in gesprek te gaan.

Op www.joriskerstboom.nl is te zien in welke steden Joris’ Kerstboom staat. Dit jaar kunnen bezoekers ook iemand online in het licht zetten door een persoonlijke e-card te sturen. Joris’ Kerstboom heeft uitzendingen op NPO2 op 14, 15, 16, 18 en 19 december rond 22.30 uur. Op vrijdag 20 december is de hoofduitzending om 21.05 uur.

Waar & wanneer?

De volgende vestigingen doen mee met Joris’ Kerstboom:

• Amerongen: dagelijks te bezoeken tijdens openingstijden. Op woensdag van 14:00 tot 17:00 uur en zaterdag van 10:00 tot 13:00 uur is er iemand aanwezig voor een praatje of een luisterend oor.

• Doorn: dagelijks te bezoeken tijdens openingstijden. Op woensdag van 14:00 tot 17:00 uur en zaterdag van 10:00 tot 13:00 uur is er iemand aanwezig voor een praatje of luisterend oor.

• Leersum: tijdens openingstijden te bezoeken. Op woensdag van 14:00 tot 17:00 uur is er iemand aanwezig voor een praatje of luisterend oor.

• Maarn: dagelijks te bezoeken tijdens openingstijden. Op woensdag van 14:00 tot 17:00 uur en zaterdag van 10:00 tot 11:30 uur is er iemand aanwezig voor een praatje of luisterend oor.

• Rhenen: dagelijks te bezoeken tijdens openingstijden. Op woensdag van 14:00 tot 17:00 uur en zaterdag van 10:00 tot 13:00 uur is er iemand aanwezig voor een praatje of luisterend oor.

• Wijk bij Duurstede: dagelijks te bezoeken tijdens openingstijden op woensdag van 14:00 tot 17:00 uur en zaterdag van 10:00 tot 13:00 uur is er iemand aanwezig voor een praatje of luisterend oor.