65ste Kinderboekenweek

Gepubliceerd op: 10 september 2019 11:40

Van 2 t/m 13 oktober is het weer Kinderboekenweek. In alle vestigingen zetten we het thema van dit jaar ‘Reis mee!’ centraal met toffe activiteiten en heel veel boekenleestips.

Met boeken boek je de beste trips. Met de kraanwagen van Pluk, de grote glazen lift of opa’s monstertruck reis je over land, door water en lucht en altijd... met je fantasie! Daarmee kom je overal. In de bieb beginnen al je reizen. Boek dus steeds bij ons je trips en...GO!

Wat is er allemaal te doen?

>> megagroot kunstwerk maken

We openen de Kinderboekenweek op WOENSDAG 2 OKTOBER om 14:30 uur met het maken van een megagroot Kinderboekenweekschilderij in het thema ‘Reis mee!’. Doe je verfschort om, of trek oude kleren aan en schilder mee! Helemaal tof: het resultaat gaan we exposeren. Zodat iedereen het kan zien. 

• Amerongen: woensdag 2 oktober om 14:30 uur, samen met kunstenaar Renate Wongtschowski

• Doorn: woensdag 2 oktober om 14:30 uur: Samen met kunstenaar Niek Schuil worden er 3-D voertuigen gemaakt.

• Driebergen: woensdag 2 oktober om 14:30 uur, samen met kunstenaar Maaike Sommer. Het resultaat komt in de etalages van de winkels op de Traay te hangen

• Leersum: woensdag 2 oktober om 14:30 uur, samen met kunstenaars van het Kunstgilde Leersum

• Maarn: woensdag 2 oktober om 14:30 uur, samen met kunstenaar Marrit Snel

• Renswoude: woensdag 2 oktober om 14:30 uur, samen met kunstenaar Marjan Jansen

• Rhenen: woensdag 2 oktober om 14:30 uur, samen met kunstenaar Roderic Cuperi

• Wijk bij Duurstede: woensdag 2 oktober om 14:30 uur, samen met coole graffittikunstenaars
 

>> Speurtocht: waar/niet waar

In alle vestigingen kun je de waar/niet waar speurtocht doen. We hebben een heel bijzondere speurtocht uitgezet door de bieb [gemaakt samen met NEMO]: kloppen de weetjes over verkeer en vervoer? Test jezelf en vraag het antwoordenformulier bij de balie en lever hem ingevuld weer in. Wie weet ben jij degene met de meeste juiste antwoorden. 

>> En nog veel meer

Natuurlijk staan de leukste boeken over reizen en voertuigen centraal. Maar we hebben meer. Wat te denken van het Doe-boek met puzzels met acht lastige puzzels. Alle puzzels goed? Dan maak je kans op een van de speciale Kinderboekenweek-fietsbellen. Ook gratis: de Kinderboekenkrant. Haal hem af bij een van de vestigingen. 
Niemand minder dan Jochem ‘De Gorgels’ Myjer schreef de tekst voor het Kinderboekenweeklied 2019. Benieuwd?