Asterix schattenjacht in de Bibliotheek Z-O-U-T

Gepubliceerd op: 11 augustus 2022 13:03

In de warme zomermaand augustus organiseren De Bibliotheek Z-O-U-T een Asterix speurtocht van 15 augustus tot 17 september, voor alle kinderen vanaf 10 jaar.

In de warme zomermaand augustus organiseren de elf Z-O-U-T bibliotheken een Asterix schattenjacht. Met een speciaal boekje gaan de kinderen op speurtocht om antwoorden te vinden die in de bibliotheek verstopt liggen. Voor de rappe speurneuzen zijn er speciale Asterix helmen en pins van de drie helden Asterix, Obelix en Idefix. Na afloop krijgen alle deelnemertjes een Asterix-diploma. Vanaf maandag 15 staan de bibliotheken van Z-O-U-T helemaal in het teken van Asterix.

De speurtocht van de Galliërs is een groot succes in Frankrijk. Speciaal voor de Nederlandse kinderen is de speurtocht vertaald. De Bibliotheek Z-O-U-T is de eerste bibliotheek in Nederland waar de Asterix speurtocht wordt uitgezet. De schattenjacht past bij de missie van Z-O-U-T om zowel fysiek als digitaal ruimte te bieden aan lezen, leren, informeren, ontmoeten en debatteren. Met de schattenjacht van Asterix experimenteert Z-O-U-T deze zomer met een onalledaagse en spannende speurtocht voor de jongste bezoekers.

Asterix en Obelix
Asterix en Obelix zijn het levenswerk van scenarioschrijver René Gosciny en tekenaar Albert Uderzo. Uitgeverij Les Éditions Albert René publiceert elke twee jaar een nieuwe strip over het kleine Gallië en zijn belangrijkste bewoners Asterix, Obelix en Idefix. Elk nieuw album van Asterix wordt in 111 talen en dialecten vertaald.

Over de Bibliotheek Z-O-U-T
De Bibliotheek Z-O-U-T (Zuid Oost Utrecht) is een samenwerkingsverband van bibliotheken van de gemeenten Utrechtse Heuvelrug, Renswoude, Rhenen en Wijk bij Duurstede. Door integrale samenwerking in lokale netwerken leveren de) bibliotheken een serieuze bijdrage aan de mogelijkheden van alle inwoners zodat zij optimaal mee kunnen doen in de maatschappij.

speurtocht Asterix bibliotheek