Beleidsplan, het resultaat

Gepubliceerd op: 2 juli 2019 12:04

De afgelopen tijd is er hard gewerkt om input en verfrissende ideeën te verzamelen voor het nieuwe beleidsplan over de periode van 2021-2025. Zowel publiek, stakeholders, personeel als niet-gebruikers zijn hiervoor bevraagd. Een interessante reis naar een ongewisse toekomst.

Wat is er gedaan?

Als eerste zijn we in de tweede helft van 2018 gestart met een sessie voor ambtenaren van de gemeenten Renswoude, Rhenen, Utrechtse Heuvelrug en Wijk bij Duurstede. De gemeentelijke doelen zijn bepaald en gelden mede als uitgangspunt voor het Beleidsplan 2021-2025 van de Bibliotheek Z-O-U-T. Het gaat dan om meedoen (participatie) waarmee je eenzaamheid kunt voorkomen en de bestrijding van laaggeletterdheid

Vervolgens hebben klanten, personeel en vrijwilligers meegepraat en 'gedroomd' over de toekomst. Soms idealistisch en soms heel realistisch, altijd met het doel om de Bibliotheek als maatschappelijke organisatie zo optimaal mogelijk in te zetten.

Tot slot zijn ook inwoners bevraagd die de Bibliotheek juist niet gebruiken. Aan hen zijn vragen gesteld als waarom zij de functies van de Bibliotheek niet gebruiken en vooral ook wat nodig is om wel naar de Bibliotheek te gaan.

Het resultaat

Het is fijn te merken dat velen willen meedenken en -dromen over hoe de Bibliotheek Z-O-U-T zo optimaal mogelijk kan functioneren. De resultaten van de sessies zijn uitgewerkt en hieronder te lezen. Mis je iets of heb je aanvullingen? Schroom niet om dit te melden. Bij voorkeur per e-mail: info@bibliotheekzout.nl. Dit kan tot en met 31 augustus 2019.

Hoe nu verder?

In het najaar verwerken we alle gegevens tot een plan. Daarna gaan we nogmaals in gesprek met ambtenaren, raadsleden, personeel en vrijwillige medewerkers om begin 2020 tot een definitief beleidsplan te komen.

Alles rustig nalezen? Download dan de inventarisatie van ideeën voor het beleidsplan.