Bibliotheek Z-O-U-T is 15 jaar

Gepubliceerd op: 14 juni 2021 15:34

15 jaar geleden gingen de dorpsbibliotheken gezamenlijk verder als de (Regio)Bibliotheek Z-O-U-T. Om ons 15-jarig bestaan te vieren, hebben we nu een kleine attentie voor onze leden.

Meer dan boeken

Het is alweer een hele tijd geleden dat de Bibliotheek een plek was waar je stil moest zijn en waar je alleen terecht kon voor het lenen van boeken. Inmiddels hebben we er heel wat maatschappelijke taken bij. De Bibliotheek is een fysieke en digitale plek geworden waar je je verder kunt ontwikkelen en elkaar kunt ontmoeten. Zo hebben we de Zoute Inval met lezingen, workshops, handwerkochtenden en nog veel meer, het Taalhuis waar je (beter) leert lezen en schrijven, het DigiTaalhuis om je digitale vaardigheden bij te spijkeren en een team Educatie voor de samenwerking met onderwijsinstellingen. En vers van de pers: het Infopunt Digitale Overheid.

Het Infopunt

Omdat de Bibliotheken een laagdrempelige plek zijn waar iedereen welkom is, gaan we van start met het Infopunt Digitale Overheid. Dit IDO is het eerste aanspreekpunt voor mensen die vragen hebben over of problemen met de digitale overheid. We helpen je met je vragen. Als het nodig is, verwijzen we door naar de juiste instantie, zoals het sociaal dorpsteam, UWV of WMO-loket.

Bedankje voor onze leden

Het afgelopen jaar was het stil in de vestigingen. Vanwege de corona-maatregelen waren er geen activiteiten als Zoute Inval, computer- of taallessen en lezingen. Ook mocht er niemand gewoon even aan de leestafel zitten met een kopje koffie en een krantje. Nu gaan de Bibliotheken gelukkig weer richting het 'oude'. Je mag weer zelf je boeken uitzoeken en koffie- en digitale inlopen worden voorzichtig opgestart. Voeg daar ons 15-jarig bestaan aan toe en dan is er dus alle reden voor een feestje! Daarom ligt er vanaf 15 juni voor alle leden een kleine attentie klaar. Je kunt deze tijdens de openingstijden ophalen in een van onze vestigingen.