De Bibliotheek Z-O-U-T gaat gedeeltelijk weer open

Gepubliceerd op: 8 mei 2020 13:25

De Bibliotheek Z-O-U-T gaat met enkele vestigingen weer open. Voorlopig starten we -vanaf maandag 18 mei- met vijf vestigingen verspreid over de regio. We beperken de dienstverlening tot het lenen en innemen van boeken. Bijeenkomsten, zoals de Zoute Inval, zijn geannuleerd tot 1 juli.

Vanaf maandag 18 mei gaan de volgende vestigingen gedeeltelijk open:

Amerongen

• donderdag van 10:00 tot 18:00 uur (i.v.m. Hemelvaart eerste dag open op 28 mei)

Doorn

• maandag van 10:00 tot 18:00 uur
  • vrijdag van 10:00 tot 18:00 uur  (22 mei vanaf 13:00 uur)

Maandag 1 juni gesloten (2e pinksterdag)

Renswoude

• woensdag van 14:00 tot 20:00 uur

Rhenen

• maandag van 10:00 tot 17:00 uur
  • vrijdag van 10:00 tot 17:00 uur
  • senioren zijn een uur eerder (09:00 tot 10:00 uur) al welkom.

Vrijdag 22 mei is Huis van de Gemeente gesloten.
Maandag 1 juni (2e pinksterdag) is het Huis van de Gemeente gesloten.

Wijk bij Duurstede

• dinsdag van 13:00 tot 18:00 uur
  • zaterdag van 10:00 tot 14:00 uur

Op de vestigingen Driebergen en Leersum zijn de bezoekersstromen lastiger uit elkaar te houden. Wij werken daarom aan een oplossingen voor deze vestigingen. Echter totdat wij hier een oplossing voor gevonden hebben blijven deze locaties helaas gesloten.

Is jouw locatie gesloten? Dan ben je uiteraard van harte welkom op een van onze andere locaties!

We hanteren de volgende regels.

1. Volg de aanwijzingen van het personeel en instructieposters op.

2. Kom zoveel mogelijk alleen of met maximaal één ander persoon uit je huishouding, kinderen onder de 12 jaar hebben alleen toegang onder begeleiding van een meerderjarig gezinslid.

3. Houd 1,5 meter onderlinge afstand.

4.  Bezoekersstromen buiten en binnen worden zoveel mogelijk gescheiden, in afstemming met medegebruikers van de huisvesting en de gemeenten.

5. Ingenomen boeken leggen we 72 uur apart voordat deze weer beschikbaar zijn voor uitlening, daarmee verlagen we het besmettingsrisico.

6. Het gebruik van desinfecterende gel of het dragen van wegwerphandschoenen is verplicht, deze liggen bij binnenkomst klaar.

7. Alleen vestigingen waar we bezoekers voldoende kunnen spreiden, gaan open. We zijn daarbij afhankelijk van onze medegebruikers van huisvesting, ook met het oog op de aantallen bezoekers.

We delen op meerdere plekken huisvesting met anderen. Dit betekent dat we samen afspraken maken over onder andere bezoekersaantallen en openingstijden. Hierdoor kunnen wijzigingen optreden. Zodra dat het geval is, melden we dit. Indien ontwikkelingen aanleiding geven tot beperkingen of juist verruimingen, communicaeren wij dat zo spoedig mogelijk. Alleen samen zorgen wij ervoor dat we de Bibliotheek veilig kunnen gebruiken.