De Bibliotheek Z-O-U-T gecertificeerd

Gepubliceerd op: 16 september 2019 16:20

De Bibliotheek Z-O-U-T heeft wederom het officiële kwaliteitscertificaat ontvangen van de Certificeringsorganisatie Bibliotheekwerk, Cultuur en Taal (CBCT). Hiermee voldoet de Bibliotheek Z-O-U-T aan de kwaliteitsnormen van Kwaliteit in Beeld die gelden voor Bibliotheken, Cultuurcentra en Taalhuizen. Het certificaat is vier jaar geldig, tot en met het jaar 2024.

De Bibliotheek Z-O-U-T scoort op veel onderwerpen bijzonder goed. Een belangrijk onderdeel van de toetsing is het maatschappelijke effect en de toekomstbestendigheid en van de organisatie en diensten. Met het certificaat hebben wij de bevestiging gekregen de organisatie in zijn geheel en onze dienstverlening op een goede manier uit te voeren. Wij voldoen aan alle kwaliteitsnormen. Mariet Wolterbeek: ‘We hebben net geen tien gekregen, al is het maar om nog uitdagingen voor verbetering over te houden. Ik ben bijzonder trots erop dat wij het met z’n allen zo goed doen. Meer dan een pluim waard.’ 


De Certificeringsorganisatie Bibliotheekwerk, Cultuur en Taal (CBCT) toetst als onafhankelijke organisatie de kwaliteit van bibliotheek- en cultuurorganisaties en van programma’s en diensten voor geletterdheid.