De leesweken zijn weer begonnen!

Gepubliceerd op: 7 februari 2023 16:01

Tijdens de Kinderjury Leesweken zijn alle kinderen van 6 t/m 12 jaar in Nederland de baas. Je mag dan stemmen op jouw favoriete boek!

De Kinderjury begint op woensdag 8 februari met de leesweken. Tijdens deze leesweken lees je zoveel mogelijk boeken. Vervolgens kies je het beste boek en stem je via de stembussen in de Bibliotheek of vanaf maandag 10 april via kinderjury.nl. Het boek met de meeste stemmen wint de Kinderjury.

Win jouw lengte in kinderboeken

In de Bibliotheek in jouw woonplaats vind je stapels kinderboeken, boekentips en een stembus. Ook kun je er boekenleggers en een Kinderjurydagboek waarin je jouw mening kan bijhouden ophalen. Zodra je een favoriet boek op het oog hebt, kan je tot en met 24 april stemmen via het stemformulier. Ook is het mogelijk om van maandag 10 april t/m maandag 24 april via de digitale stembus te stemmen. Door te stemmen maak je kans op jouw lengte in kinderboeken. De winnaar wordt 17 mei bekend gemaakt.

Boekentips

Houd ook de social media van Bibliotheek Z-O-U-T in de gaten. Iedere week komt er een verrassende boekentip langs. Vorig jaar wonnen Thomas van Grinsven & Rutger Vink met hun boek De magische halsband de Kinderjury 2022 in de leeftijdscategorie 6 t/m 9 jaar. In de categorie 10 t/m 12 jaar won Kevin Hassing met Mus & kapitein Kwaadbaard en de koers naar de Kraken. Tijdens de Stemweken stemden maar liefst 52.448 kinderen op hun favoriete boek van vorig jaar.