De Nationale Voorleesdagen 2019

Gepubliceerd op: 4 december 2018 15:37

Van 23 januari tot 2 februari gonst het in de Bibliotheek van gezellige voorleesactiviteiten. De Bibliotheek heeft veel te bieden voor de kleintjes. Een grote collectie prentenboeken, maar ook boeken over hobby’s, met liedjes en spelletjes, over knutselen, over leuke uitstapjes, over opvoeden, en natuurlijk andere activiteiten, apps en DVD’s.

Tijdens de Nationale Voorleesdagen staan de boeken uit de Prentenboeken Top Tien centraal. ‘Een huis voor Harry’ is verkozen tot het Prentenboek van het jaar 2019. Meer weten over de mooiste prentenboeken? www.nationalevoorleesdagen.nl

Tijdens de Nationale Voorleesdagen ligt er voor nieuwe jeugdleden (2-6 jaar) een vingerpopje van de kater Harry klaar.

Voorleesfeestjes: Een huis voor Harry 3+

De zwaarlijvige kater Harry is een echte huiskater. Het liefst zit hij veilig binnen, maar als vlinder Vera hem uitnodigt om tikkertje te spelen, wil Harry wel. Hij rent steeds verder van zijn eigen vertrouwde huis, totdat hij verdwaalt. Hij komt allerlei onbekende huizen tegen en raakt in paniek. Gelukkig ontmoet Harry andere katten die hem de weg wijzen naar Vera.

Woensdag 30 januari - 14:30u – Doorn:

‘Noni in het winterwoud’ Niek en Tjitske van Wonderwoods houden een voorleesfeestje rondom hun boek ‘Noni in het winterwoud’.

Na afloop kun je je eigen Noni maken.

Wil je als kinderopvangorganisatie met groep(en) peuters een voorleesfeestje in de Bibliotheek? Op verzoek organiseert onze voorleesconsulent een voorleesfeestje voor peutergroepen. Er wordt interactief voorgelezen uit het prentenboek ‘Een huis voor Harry’ én is er een verwerkingsopdracht. Het voorleesfeestje duurt 30-45 minuten en kan ook buiten De Nationale Voorleesdagen om aangevraagd worden.

Overige activiteiten:

- Donderdag 17 januari - inspiratieavond Voorlezen met gebaren

Inspiratieavond ter voorbereiding op de Nationale Voorleesdagen 2019

De inspiratieavond heeft inmiddels plaatsgevonden. Aanmelden hiervoor is niet langer mogelijk.

-      Zaterdag 19 januari - Joes - Bang mannetje – jeugdmuziektheater 4+

De voorstelling heeft inmiddels plaatsgevonden. Aanmelden hiervoor is niet langer mogelijk.

Een vrolijke, interactieve voorstelling gebaseerd op het gelijknamige prentenboek van Mathilde Stein en Mies van Hout. Bang Mannetje is voor alles bang. Bang om de straat op te gaan in zijn lievelingsbloemenbroek, bang om iets te zeggen als er iemand voordringt bij de bakker en bang voor spoken onder zijn bed. De toverboom kan hem veranderen in een dapper mannetje. Maar dan moet hij wel eerst de draak, de spin en de heks in het wilde woeste woud trotseren! Gaat het hem lukken om de toverboom te vinden?

Joes Boonen is theatermaakster, presentatrice, actrice en zangeres. Op dit moment is Joes te zien met haar solovoorstellingen  `Dikkie Dik en de taart` en `Ik zou wel een kindje lusten` in theaters in Nederland en België. Ook is ze te zien in de tv-serie van Dirk Scheele. Naast het spelen van kindervoorstellingen presenteert Joes concerten en evenementen en is ze bezig met het schrijven van haar eerste kinderboek.

-      Zaterdag 9 februari - Dirk Scheele - Zijn Leukste Liedjes – muziektheater 2+

Kosten: € 12,50

Lievelingsliedjes? Iedereen heeft er wel één. In deze solovoorstelling speelt Dirk Scheele er een heleboel. Elke voorstelling is weer anders, afhankelijk van het publiek. Alle genres komen voorbij, van rock & roll en blues, tot pop en wereldmuziek. Maar dan op z’n Dirks natuurlijk. Verzoeknummertjes? Kom maar op! Z’n leukste liedjes is een vrolijke voorstelling vol met meezingers voor het grote en kleine kinderpubliek.

Kinderpopster Dirk Scheele maakt vrolijke liedjes voor kinderen vanaf 2 jaar. Hij toert al 25 jaar langs theaters en poppodia in Nederland en België en is dagelijks te zien op Nickelodeon met zijn eigen televisieseries.