De Nationale Voorleesdagen 2020

Gepubliceerd op: 4 december 2018 15:37

Tijdens De Nationale Voorleesdagen van 22 januari tot en met 1 februari 2020 staat voorlezen aan de allerkleinsten centraal. Voorlezen is niet alleen gezellig, het is ook belangrijk. Het vergroot de woordenschat van kinderen en helpt ze om de wereld om zich heen te begrijpen. Daarom organiseert de Bibliotheek regelmatig voorleesfeestjes. Tijdens de Nationale Voorleesdagen staat het prentenboek ‘Moppereend’ centraal.


Voorleesfeestjes met Moppereend 3+

Ken jij Moppereend al? In dit 'Prentenboek van het Jaar 2020' gaat eend van mopperig naar extreem chagrijnig. De andere dieren, die haar juist proberen op te vrolijken door te vragen of ze met hen wil meedoen, worden uiteindelijk allemaal aangestoken door het gechagrijn van eend. Ondertussen wordt het donderwolkje boven Moppereend groter en groter tot...  

Tijdens het voorleesfeestje wordt er voorgelezen met de kamishibai én gaan we knutselen.
Voor peuters en kleuters, maar zeker ook voor hun ouders! Komen jullie ook?


Overige activiteiten

Donderdag 16 januari - 19:30u – Leersum

'Verdwalen in tekeningen' met Philip 'Boer Boris' Hopman.
Inspiratieavond De Nationale Voorleesdagen - 

Philip Hopman is kinderboeken Illustrator, van o.a. de Boer Boris boeken en Ridder Florian. Hij neemt je mee naar de wereld van het prentenboek; gaat dieper in op het vergroten van het voorleesplezier, het belang van voorlezen en de toegevoegde waarde van illustraties. The Readshop Doorn is deze avond aanwezig met boeken van Philip Hopman én de Prentenboeken Top 10.


Zaterdag 1 februari in Driebergen- 10:00 uur - Marianne van Houten - De Mopperwolk 2+

'De Mopperwolk' is een interactieve voorstelling met verrassende muzikale en beeldende elementen. Over emoties, verschillende karakters en jezelf zijn. We beleven een dag op de boerderij en kruipen letterlijk in de huid van de dieren. Haan kraait een lied, Haas en Schildpad spelen een spel en Geit maakt gekke grappen, maar Eend laat zich niet opvrolijken. Soms is het wel even fijn een Moppereend te zijn!
 
Marianne van Houten tourde 2,5 jaar met de voorstelling 'Nijntje op de fiets'. Ze gaf les aan de allerkleinsten en maakte verschillende voorstellingen.

*Bestel je voor de eerste keer kaarten? Dan heb je een account nodig. Volg hiervoor de instructies op het scherm.