De Nationale Voorleesdagen

Gepubliceerd op: 7 januari 2021 10:16

Niets is zo leuk en belangrijk als voorgelezen worden. Het prikkelt de fantasie, ontwikkelt het taalgevoel en geeft veel plezier. Speciaal voor peuters en kleuters zijn er De Nationale Voorleesdagen. Dit jaar staat het prentenboek ‘Coco kan het!’ van Loes Riphagen centraal.

Lees Coco kan het! voor aan je kind en je zult merken dat je samen spontaan een lach op je gezicht krijgt. De illustraties laten veel emoties zien en zijn sfeervol, daarnaast wordt de tegenstelling tussen falen en slagen heel mooi weergegeven. Elke bladzijde kent speciale details, zoals een insect in de boom. Een prentenboek  om voor te lezen aan peuters en kleuters, zonder dat het kinderachtig is. Coco kan het! is een boek dat herkenbaar is voor iedereen, groot en klein, ieder op zijn of haar eigen niveau’.In verband met de COVID-19 maatregelen zijn er geen fysieke voorleesfeestjes in onze bibliotheken. Maar online kun je eigen voorleesmoment plannen. Veel voorleesplezier! 

Jaap Friso inspireert

De geplande inspiratielezing van jeugdboekenrecensent Jaap Friso op dinsdag 12 januari komt helaas te vervallen. Wel heeft hij een filmpje gemaakt met een aantal boekentips. Kijk snel en laat je inspireren! We hopen Jaap Friso in januari 2022 een herkansing te kunnen geven. Meer tips van Jaap Friso? Kijk op zijn blog jaapleest.nl of luister de podcast de GVP.

Meisje Sanne leest voor

Organiseer je eigen voorleesfeestje met Meisje Sanne! Alle babyvogels gaan voor het eerst vliegen. Alleen Coco durft niet. Wat als ze valt? Of als een kat haar grijpt? Maar als het wél lukt, kan ze samen met haar vriendjes mooie vormen vliegen. Is Coco klaar om haar vleugels uit te slaan? 

Coco voor meertalige kinderen

Coco kan het! is er dit jaar ook in het Pools, Turks en Arabisch. Onderzoeken wijzen uit dat een goede beheersing van de thuistaal kinderen helpt bij het leren van de schooltaal, iets waar lang niet alle (groot)ouders zich van bewust zijn. De boekjes zijn gratis op te halen bij de Bibliotheek. 

Zing, knutsel en kleur met Coco

Zing mee met Coco 

Knutsel Coco 

Kleur Coco 

Volg de Bibliotheek Z-O-U-T op twitter, facebook op instagram voor meer voorlees- en knutseltips tijdens De Nationale Voorleesdagen.

 

ga naar de nationale voorleesdagen prentenboeken top 10

Word lid en ontvang een vingerpopje van Coco!

Kinderen tot 18 jaar kunnen gratis én zonder inschrijfkosten lid worden van onze bibliotheek. Schrijf je je in tijdens De Nationale Voorleesdagen en ben je 2-6 jaar? Dan krijg je gratis het vingerpopje van Coco cadeau. Het vingerpopje van Coco is ideaal om te gebruiken tijdens het voorlezen.