Dialoogtafel: Een leven zonder wegwerpplastic?

Gepubliceerd op: 27 mei 2019 11:29

Op dinsdag 25 juni organiseren de Bibliotheek Z-O-U-T en GoedVolk de tweede van drie dialoogtafels over wegwerpplastic. Je bent van harte welkom om mee te dromen, denken en doen!

Bibliotheek Z-O-U-T en bewonersinitiatief GoedVolk willen tijdens drie bijeenkomsten inwoners de gelegenheid bieden te vertellen, te luisteren en te dromen over ideeën die bijdragen aan het terugdringen van wegwerpplastic en op zoek te gaan naar alternatieven.

Na de eerste avond hebben we enthousiaste ideeën genoteerd:

• open café met als onderwerp: 'Wegwerpplastic de Heuvelrug uit' en de focus op plasticvrij winkelen, ideeën en tips uitwisselen;
  • bewustzijn creëren over het gebruik en de gevaren van wegwerpplastic door ludieke acties, bijvoorbeeld een fotocampagne 'Wat de consument wil' over plasticvrij winkelen;
  • e-mails naar winkels met verzoeken voor plasticvrije producten;
  • ecobricks maken en ermee bouwen.

Om de vaart erin te houden en niet te wachten op de uitkomsten van de twee andere dialoogtafels, willen we aan de slag. Wil je meer informatie of meedoen met deze initiatieven, neem dan contact op met GoedVolk via info@goed-volk.net.

dialoogtafel Leersum