Duurzaamheid en plastic

Gepubliceerd op: 29 oktober 2019 16:56

Het plasticafvalprobleem, dagelijks bericht de media hierover. Ook in onze regio is er veel aandacht voor. Zo vond op zaterdag 12 oktober het PlasticVrij Festival in de gemeente Utrechtse Heuvelrug plaats.

Een initiatief van ‘Goed Volk’, een groep bewoners die als doelstelling heeft het plasticvrij maken van de Utrechtse Heuvelrug in 2026. Tijdens het PlasticVrij Festival werd de aandacht gevestigd op de stijgende hoeveelheid plastic en ander zwerfvuil. Eerder dit jaar vond in de Bibliotheek Z-O-U-T een drietal Dialoogtafels plaats met het onderwerp ‘wegwerpplastic’, eveneens in samenwerking met GoedVolk. Zoals we eerder berichtte, heeft dit veel ideeën en betrokkenheid opgeleverd.

Voor de komende periode staat mede in het teken van Nederland Leest over Duurzaamheid, een aantal bijeenkomsten gepland in de Bibliotheek. Als Bibliotheek Z-O-U-T onderschrijven wij de gedachte van het minimaliseren van de footprint en kijken wij kritisch naar ons eigen plasticgebruik. Om inspiratie op te doen kun je tot eind november de Expo Plastic Nature te bezoeken in Cultluurhuis Doorn bezoeken. Diverse kunstenaars exposeren werk rondom het thema plastic(vrij), met o.a. bijzondere collages van Trashworks.