Het Taalhuis zoekt vrijwilligers

Gepubliceerd op: 25 april 2023 14:42

Het Taalhuis helpt mensen met het verbeteren van de Nederlandse taal. Zij helpen zowel Nederlandstaligen als mensen met een anderstalige achtergrond. Het Taalhuis is nu op zoek naar vrijwilligers in de buurt van de Utrechtse Heuvelrug, Elst, Rhenen en Renswoude, die het leuk vinden om met taal bezig te zijn en iets voor een ander willen betekenen.

Taalcafé

Het Taalhuis is op zoek naar vrijwilligers die mensen met een taalachterstand willen helpen. Bijvoorbeeld door middel van het runnen van een taalcafé. Hier lopen mensen binnen die willen oefenen met Nederlands praten. Zo zijn er plannen om in Doorn een taalcafé te starten voor een kleine groep en de vestiging in Rhenen wil graag een avondtaalcafé opzetten. Ook kun je als taalmaatje aan de slag en een anderstalige inwoner een helpende hand bieden. Bijvoorbeeld een moeder die graag beter met de juf van haar kind wil kunnen praten. Ben jij taalvaardig en één keer in de week beschikbaar? Dan is het Taalhuis op zoek naar jou.

Aanmelden
Als vrijwilliger word je goed begeleid, getraind en ondersteund door het Taalhuis. Voor meer informatie kan je terecht bij de balie van de Bibliotheek Z-O-U-T. Aanmelden of vragen stellen kan ook via taalhuis@bibliotheekzout.nl. Na je aanmelding bekijk je samen met de taalkundige specialist wat het beste bij jou past.