Week van de alfabetisering

Gepubliceerd op: 4 september 2018 16:36

De eerste week van september is de Week van de Alfabetisering. Tijdens deze week wordt landelijk aandacht gevraagd voor laaggeletterdheid in Nederland. Want je ziet ze niet, maar ze zijn er wel: 1 op de 9 volwassen Nederlanders die lezen en schrijven lastig vinden. Daarvan heeft 65 procent Nederlands als moedertaal.

Vaak houden mensen het verborgen dat ze niet goed kunnen lezen en schrijven. Zelfs de naaste omgeving zoals de werkgever of familie weet vaak van niets. Intussen lopen ze in het dagelijks leven teven tegen tal van problemen op. Denk aan het niet kunnen lezen van straatnaamborden of routeborden of de navigatie niet kunnen bedienen. Moeite hebben met een afspraak bij de dokter of de bijsluiters bij medicijnen niet begrijpen.

Als je niet kan lezen en schrijven is het leven knap ingewikkeld en ben je vaak afhankelijk van anderen.

Gelukkig zijn er diverse mogelijkheden voor hulp om beter te leren lezen en schrijven. Dat kan met een taalmaatje of via een cursus.

Meer informatie of aanmelden?

- kom naar de Bibliotheek.

- bel het gratis telefoonnummer 0800 0234444.

- of bekijk de speciale pagina op deze site: https://www.bibliotheekzout.nl/leren---studeren/taalhuis0.html

Bent u een professional? Dan kunt u ook op onze site terecht op: Taalhuis voor professionals