Inschrijving verkiezing Z-O-U-T-SCHRIJVER 2020 van start

Gepubliceerd op: 18 november 2019 09:37

Heb jij in 2019 een boek geschreven en woon je in de gemeente Utrechtse Heuvelrug, Rhenen, Renswoude of Wijk bij Duurstede? Dan kun je je vanaf deze week aanmelden om mee te dingen naar de eretitel Z-O-U-T-schrijver van het jaar. De verkiezing wordt voor de achtste keer georganiseerd door de Bibliotheek Z-O-U-T. Aanmelden kan tot 1 februari via www.zoutschrijver.nl.

Sinds 2012 is de verkiezing ZOUT-schrijver van het jaar een terugkerend evenement. De inschrijving levert jaarlijks rond de 20 aanmeldingen op. De diversiteit van de boeken is elk jaar groot: van historische boeken, managementboeken, jeugdboeken en thrillers tot po√ęzie en prentenboeken.

In 2019 werd Ingrid Hoogendijk uit Driebergen gekozen tot Z-O-U-T-schrijver van het jaar met haar familiegeschiedenis 'Met ons gaat het in ieder geval nog goed'. De familie Hoogendijk krijgt in 1922 een landhuis in Oost-Pruisen in bezit. Ze maken daar het naziregime en de Tweede Wereldoorlog mee en worden in 1946 door de Russen verdreven.

De jury, onder voorzitterschap van Chantal Broekhuis (wethouder gemeente Utrechtse Heuvelrug), maakt 5 februari de shortlist met de vijf genomineerden bekend. De feestelijke bekendmaking vindt plaats op woensdag 18 maart 2020 tijdens het boekenweekfeest Boek & Bal.

Meer informatie over de verkiezing is te vinden op www.zoutschrijver.nl.