Julia, Sama en Stine de beste voorlezers

Gepubliceerd op: 8 maart 2022 16:04

Na een spannende middag kon de jury de drie beste voorlezers bekend maken: Julia (Daltonschool Nicolaas), Sama (CBS Coolsma Driebergen) en Stine (BS De Ladder) gaan door naar de regiofinale op 30 maart in Veenendaal.

Op woensdag 9 februari organiseerde de Bibliotheek Z-O-U-T de eerste voorronde van de Nationale Voorleeswedstrijd in De Binder in Leersum. Na een spannende middag kon de jury de drie beste voorlezers bekend maken: Julia, Sama en Stine gaan door naar de regiofinale op 30 maart in Veenendaal.

De jury bestaande uit acteur Olaf Brands, journalist Ali van Vemde en jeugdboekenschrijver Linda Dielemans had een moeilijke klus te klaren. Volgens het oordeel van de jury zijn de drie voorlezers die doorgaan kansrijk om door te kunnen gaan naar de provinciale voorleeswedstrijd.

De Nationale Voorleeswedstrijd is de spannende leesbevorderingscampagne voor groep 7 & 8. Kinderen leren veel van elkaar en het wedstrijdelement is erg aansprekend. Dit jaar wordt het voor de 29e keer georganiseerd.