Julia van Donselaar wint de Regionale Voorleeswedstrijd

Gepubliceerd op: 18 maart 2019 09:29

Julia van Donselaar van de Montessorischool uit Rhenen heeft de Regionale Voorleeswedstrijd van regio Zuid Oost Utrecht gewonnen. In deze regionale finale namen de winnaars van de voorrondes uit Wijk bij Duurstede, Leersum en Veenendaal het tegen elkaar op. De winnaar vertegenwoordigt binnenkort regio Zuid Oost Utrecht in de provinciale finale. En wellicht wordt zij wel De Nationale Voorleeskampioen van 2019!

De Regionale Voorleeswedstrijd vond plaats in Amerongen en werd georganiseerd door de Bibliotheek Z-O-U-T in samenwerking met de Bibliotheek Veenendaal. Aangemoedigd door hun supporters werden de negen kandidaten om beurten door presentator Helma Bouman naar voren gehaald en kort aan het publiek voorgesteld. Vervolgens las iedere kandidaat een fragment voor uit een zelfgekozen boek. Terwijl Joosje Kuiper van Sportvereniging Amerongen, afdeling jazzdance, de aanwezige kinderen een workshop Bewegen op (eigentijdse!) muziek gaf, trok de jury zich terug. Er werd gelet op zaken als uitspraak, verstaanbaarheid en tempo. Ook het contact van de voorlezer met het publiek was belangrijk. Na een spannend half uurtje werd het verlossende woord door juryvoorzitter Geke Tadema gesproken.

Julia van Donselaar las een fragment voor uit het boek 'Lampje' van Annet Schaap. Door haar manier van voorlezen werd het publiek helemaal meegevoerd in haar verhaal. Julia is een van de deelnemers aan de provinciale finale die op 11 april 2019 wordt gehouden in Theater De Kom in Nieuwegein.