Kick-off Boekstart Wijk bij Duurstede

Gepubliceerd op: 26 september 2017 09:22

De gemeente Wijk bij Duurstede en de Bibliotheek Z-O-U-T zijn onlangs van start gegaan met een nieuw leesbevorderingsproject: Boekstart. Afgelopen week hebben ruim honderd jonge ouders een brief van de gemeente ontvangen met een waardebon voor de Boekstartkoffer. Met deze bon kunnen ze een gratis Boekstart pakket ophalen bij de Bibliotheek Z-O-U-T.

(Voor)lezen is leuk!
Kinderen kunnen al vanaf heel jonge leeftijd met hun ouders spelenderwijs genieten van boekjes. Samen plaatjes kijken en samen praten of zingen is goed voor het contact met de baby, en voor de taalontwikkeling van het kind.  
 
Boekstart pakket
Boekstart, ondersteund door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, laat ouders ontdekken dat het lezen van boekjes samen met hun baby erg leuk en leerzaam is.
In het Boekstart project werken de Bibliotheek, gemeente en consultatiebureau samen. Wanneer een baby 3 maanden oud is, ontvangen ouders een brief van de gemeente met een waardebon. Met deze bon kunnen ze een gratis Boekstart pakket met onder meer 2 babyboekjes ophalen bij de Bibliotheek.
Bij het 7-maanden gesprek op het consultatiebureau wordt nogmaals aandacht gegeven aan het plezier en het belang van lezen met baby’s. 
 
Gratis lid van de Bibliotheek
Naast een eenmalig Boekstart pakket heeft de Bibliotheek ouders met baby’s veel meer te bieden. Tot de leeftijd van 18 jaar is een lidmaatschap van de Bibliotheek voor kinderen gratis. Zo kunnen ouders en kinderen gebruikmaken van de hele collectie materialen in de Bibliotheek. De medewerkers in de Bibliotheek geven met veel  plezier tips over voorlezen en geschikte boekjes. 

De Bibliotheek Z-O-U-T heeft 3 locaties in de gemeente Wijk bij Duurstede.

  • Bibliotheek Wijk bij Duurstede - Karel de Grotestraat 30 - 3962CL Wijk bij Duurstede
  • Bibliotheek Cothen - Burgemeester van Beeck Calkoenstraat 27 - 3945CC Cothen
  • Bibliotheek Langbroek - Prinsenplein 3 - 3947 PG Langbroek