Kinderboekenweek 2020

Gepubliceerd op: 15 september 2020 15:51

Wil jij spannende verhalen lezen over ridders? Altijd al meer willen weten over Eerste Wereldoorlog, of over de Oudheid? Ontdek het tijdens de Kinderboekenweek (30 september t/m 11 oktober) in de Bibliotheek. Dan staat namelijk alles in het teken van geschiedenis!

Ga terug in de tijd met de leukste kinderboeken!

Download hier de tijdlijn in boeken vol leestips.

Doe mee met de Kinderboekenweek

Dans mee op het nieuwe lied van Kinderen voor Kinderen, speciaal gemaakt voor de Kinderboekenweek. We zingen over geschiedenis – van Cleopatra en Van Gogh tot Albert Einstein – en over… jou! Wat ga jij doen om geschiedenis te maken?

Landelijke opening Kinderboekenweek (digitaal) - 30 september

In de ochtend van 30 september openen Kinderboekenweekauteur Arend van Dam en Prentenboekmaker Mylo Freeman de Kinderboekenweek. Alle kinderen kunnen live meekijken. Het programma, met aandacht voor verschillende auteurs van de Kinderboekenweek, en het optreden van Kinderen voor Kinderen, is via een livestream beschikbaar. Kijk en dans je mee? Voor meer informatie Kinderboekenweek.nl

Tijdreizen! Doe-boekje - 30 september t/m 11 oktober

Doe & Lees dwars door de tijd met het speciale Kinderboekenweek Doe-boekje. Haal het boekje ‘Tijdreizen’ op bij jouw bibliotheek in de buurt en ga op expeditie door de tijd. Speel het spel ‘Tijd reis je wijs’ in de bieb of thuis. Het Doe-boekje is voor kinderen van 8 tot en met 12 jaar en staat boordevol leuke opdrachten. Op = op. Aanmelden is niet nodig.

Hadden de Grieken al raketten? (speurtocht) - 30 september t/m 11 oktober

Ben jij een échte speurder? Doe mee met de stickerspeurtocht bij het boek Hadden de Grieken al raketten van Govert Schilling! Zoek de raketstickers in de bibliotheek en ontdek tijdens deze speurtocht leuke weetjes over techniek door de eeuwen heen. Aanmelden is niet nodig

Gratis op te halen: de Kinderboekenkrant

De Kinderboekenkrant® geeft een mooi overzicht van de leukste boeken die er zijn. Haal je hem op? Het is gratis.

Voorstelling: Loet bij Oma op de pannenkoekenboot (3+)

Ruth Bakker speelt het nieuwsgierige meisje Loet, zoals je van haar kent, op haar eigen(wijze), interactieve en muzikale manier!