KinderMuziekWeek 2020

Gepubliceerd op: 4 december 2019 15:40

Tijdens de KinderMuziekweek is heel Nederland in de ban van muziek voor kinderen van 0 tot 12. Met concerten en voorstellingen kan ieder kind van live muziek genieten. Natuurlijk doen wij als de Bibliotheek Z-O-U-T mee aan dit leuke initiatief met tal van activiteiten

Boekstartfeest voor ouder en kind (tot 4 jaar)
Kom samen met je (klein-)kind luisteren naar een mooi, spannend of grappig verhaal. Voor (groot-)ouders is er een interactieve quiz. En een introductieles Muziek op Schoot. Lekker samen bezig zijn met muziek en bewegen. En natuurlijk veel tips over voorlezen aan baby’s en peuters.

Wanneer & Waar

Woensdag 25 maart in de Bibliotheek Driebergen
Donderdag 26 maart in de Bibliotheek Rhenen
Maandag 30 maart in de Bibliotheek Wijk bij Duurstede
Donderdag 2 april in de Bibliotheek Amerongen

Steeds van 10:00 tot 11:30 uur, met om 10:45 uur de introductieles Muziek op Schoot. Deelname is gratis, wel graag vooraf opgeven per mail: educatie@bibliotheekzout.nl

Leuke voorstellingen voor jongen en oud!

Naast de Boekstartfeestjes in de Bibliotheek, organiseren wij speciaal voor de KinderMuziekWeek een viertal muzikale voorstelling verspreid over de regio. Gevarieerd, muzikaal, interactief en leerzaam.

Wanneer & Waar

Vrijdag 27 maart 15:00 uur in de Bibliotheek Maarn
Loet en de jongen in de zeepbel, Ruth Bakker 3+

Voel jij je wel eens verlegen? Loet is verlegen als ze moet praten. Op een dag ontmoet ze een kleine jongen die zo verlegen is, dat hij zich verstopt in een supergrote zeepbel. Loet gaat samen met de jongen en de kinderen op reis in de zeepbel.

Woensdag 1 april 10:00 uur in Cultuurhuis Doorn
Gonnie en Gijsje samen op pad, Kira Kool 2+

Gonnie is een klein geel gansje met klalrode lievelingslaarsjes. Op een dag zijn haar lievelingslaarsjes weg… Gonnie gaat op zoek en ontmoet Gijsje. Ze gaan op ontdekkingstocht. Welke dieren komen ze tegen? Welke geluiden horen ze? Een muzikaal avontuur gebaseerd op de prentenboeken van Olivier Dunrea.

Vrijdag 3 april in De Binder Leersum
Hé, wie zit er op de wc?| Krul Muziek

Een hilarisch klassiek concert voor baby’s, peuters en kleuters vol dierenvrienden die heel lang moeten wachten voordat de deur van de wc eindelijk opengaat… Beer moet heel nodig. Hij loopt naar de wc. Maar de deur is op slot. Wat moet hij daar nu mee? Gebaseerd op het gelijknamige populaire prentenboek van Harmen van Straaten, uitgeverij Leopold, Amsterdam. Zing, dans en speel mee op de muziek van Vivaldi, Rameau en Chopin met de wachtende dieren. Laat je betoveren door prachtige vioolklanken en wiebel als een aapje. Maar… pas op voor het wc-papier! Na het concert mogen de kinderen zélf spelen op een echte viool of cello in de vioolspeeltuin.
- 09:30 uur Dreumesconcert
- 10:15 uur Babyconcert
- 11:15 uur Peuterconcert

Zaterdag 4 april 15:00 uur in De CultuurHoek Driebergen
De Balts Mirthe Dokter en Tim Hammer 8+

De Balts is een Waltz, maar dan voor dieren. Dieren halen alles uit de kast in hun zoektocht naar de meest geschikte partner. Tim Hammer en Mirthe Dokter onderzoeken via muziek, mime, maskers en illustraties dit dierlijke gedrag. Wat is de verwantschap met de mens? In deze montagevoorstelling tonen zij eigen versies van de dierlijke baltstaal. Elke diersoort gaat weer anders om met verovering en verleiding. Hoe doet de mens dat? Zijn wij onze balts vergeten of zijn onze driften minder zichtbaar geworden? Hebben we in de verleiding nog iets te bepalen of zijn zelfs onze meest rationele overwegingen eigenlijk het spel van hormonen? Al rappend, dansend, tekenend, verkledend en musicerend veroveren Tim en Mirthe elkaar voor de ogen van het publiek.