Kleurrijke expositie in Cultuurhuis Pléiade Doorn

Gepubliceerd op: 22 november 2022 15:31

Tot 23 januari 2023 zijn in het Cultuurhuis Pléiade in Doorn kunstwerken te zien van John Reijnders en Liesbeth Brouns. Een bijzondere expositie van twee kunstenaars uit de regio.

Liesbeth Brouns

Inspiratiebron voor Liesbeth Brouns zijn alledaagse voorwerpen als een ei, schelpjes, veertjes, knikkers, glas, lucifers. Door haar manier van tekenen worden voorwerpen onderdeel van een groter geheel, waarin gespeeld wordt met voor- en achtergrond, compositie, kleur en beweging. Liesbeth Brouns volgde een opleiding aan de Stadsacademie voor Toegepaste Kunsten in Maastricht en legde zich als kunstenaar toe op tekenen met kleurpotlood, schilderen, beeldhouwen en papier-machébeelden maken. Sinds kort is daar als nieuwe uitdaging het werken met textiel bij gekomen.

John Reijnders

Als beeldend kunstenaar is voor John Reijnders het landschap het voornaamste thema. Behalve met het verbeelden van landschappen houdt hij zich ook bezig met de bestudering van het landschap zoals dat in de beeldende kunst sinds de middeleeuwen tot uitdrukking is gekomen. John Reijnders volgde een opleiding in de vrije schilderkunst en grafiek aan de Stadsacademie voor Toegepaste Kunsten in Maastricht en studeerde daarna wijsbegeerte en kunstgeschiedenis in Amsterdam en Utrecht. Hij was jarenlang voorzitter van de Stichting Ateliers Driebergen en organiseerde de Atelierroute Driebergen.

De expositie is georganiseerd door de Cultuurcoach van de Bibliotheek Z-O-U-T en is gratis te bezoeken tot en met 23 januari 2023 in het Cultuurhuis Pléiade aan het Kerkplein 2 te Doorn (in de Cantina en op de balustrade 1e verdieping).

Openingstijden: maandag t/m vrijdag van 8:30 tot 17:00 uur, donderdagavond tot 20:00 uur.

Heb je ook interesse om te exposeren in een van de cultuurhuizen op de Utrechtse Heuvelrug? Neem contact op met Maja van Eijndthoven, Cultuurcoach Utrechtse Heuvelrug, via cultuurcoachuh@bibliotheekzout.nl.