Leersumse exposeert in Cultuurhuis Doorn

Gepubliceerd op: 24 januari 2023 11:27

Vanaf 23 januari is in het Cultuurhuis Pléiade in Doorn een expositie te zien met de kleurrijke kunstwerken van Lis Wulff onder de naam ‘Color your world’.

Lis Wulff

De Leersumse kunstenares Lis Wulff brengt graag wat kleur in ieders leven. Kleur vrolijkt de wereld op. Alledaagse gebeurtenissen, maar ook bijvoorbeeld natuur, muziek of de zee inspireren haar om iets te schilderen. Een voorbeeld hiervan is een man die uitgelachen wordt omdat hij er extravagant uitziet en daar verdrietig om is. Daaruit is het schilderij ‘Express yourself’ voortgekomen. Lis maakt verschillende soorten schilderijen en tekeningen, maar abstract schilderen heeft in de loop van de tijd haar voorkeur gekregen. Ze schildert voornamelijk met acrylverf, en dan vooral van het merk Ara. Leuk weetje is dat de fabriek gevestigd is in Driebergen: verf met een lokaal tintje dus. Tevens gebruikt zij pastelkrijt, potloden, inkt, acrylstiften, vogelzand en diverse soorten papier. Daarmee maakt zij in haar atelier aan huis in Leersum onder andere werken met gemengde techniek, zoals ‘Street Flowers’.

Nadat Lis vorig jaar de diagnose MS (multiple sclerose) heeft gekregen en thuis kwam te zitten, is ze nog meer gaan schilderen dan daarvoor. Lis doneert tien procent van de opbrengst van de werken die zij verkoopt aan het Nationaal MS fonds.

De expositie is georganiseerd door de Cultuurcoach van de Bibliotheek Z-O-U-T en is te bezoeken tot en met 20 maart 2023 in het Cultuurhuis Pléiade aan het Kerkplein 2 te Doorn (in de Cantina en op de galerij op de eerste verdieping).

Openingstijden: maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur, donderdagavond tot 20.00 uur. Meer informatie is te vinden op www.bibliotheekzout.nl.

Heb je ook interesse om te exposeren in een van de cultuurhuizen op de Utrechtse Heuvelrug? Neem contact op met Maja van Eijndthoven, Cultuurcoach Utrechtse Heuvelrug, via cultuurcoachuh@bibliotheekzout.nl.