Lezen begint bij zoeken van boeken

Gepubliceerd op: 6 januari 2020 16:03

Ga op zoek naar een boek met de Bibliotheek Z-O-U-T! In twee bijeenkomsten voor (groot)ouders en verzorgers van kinderen van 2 tot 8 jaar gaan we op zoek naar boeken die bij jouw (klein)kind passen en krijg je tips om het voorlezen nog leuker te maken.

Een goede taalvaardigheid is iets waar je een leven lang profijt van hebt. Voorlezen en het lezen van boeken helpt de taalontwikkeling en samen lezen verbetert de leesvaardigheid. Bovendien neemt het plezier in lezen toe.

Boeken horen bij het dagelijks leven. Door te laten zien dat je zelf leest, door over boeken te praten en samen naar de Bibliotheek te gaan, worden boeken vanzelfsprekend voor je (klein)kind of oppaskind.

Soms kan het vinden van geschikte boeken lastig zijn. Speciaal daarom organiseert de Bibliotheek Z-O-U-T twee bijeenkomsten voor (groot)ouders en verzorgers van kinderen van circa 2 tot 8 jaar. Natuurlijk zijn alle belangstellenden -pedagogisch medewerkers, voorlezers van de VoorleesExpress, gastouders etc.- van harte welkom.

Wat gaan we doen?

Tijdens de twee bijeenkomsten gaan we op zoek naar een boek. In de eerste bijeenkomst kijken we naar de verschillende soorten boeken, waar ze te vinden zijn en gaan we boeken zoeken voor jouw kind. In bijeenkomst twee vullen we het voorlezen aan met een lied, kleurplaat, puzzel of spelletje en onderzoeken we hoe het voorlezen een vaste plek kan krijgen in het dagelijks leven. Er is daarnaast volop gelegenheid om vragen rondom voorlezen te stellen.

Waar en wanneer?

We bieden deze bijeenkomsten op meerdere vestigingen van de Bibliotheek Z-O-U-T aan, steeds van 10:00 tot 11:30 uur. Het is de bedoeling dat je beide bijeenkomsten komt. In Amerongen is dat op maandag 3 en dinsdag 25 februari, in Leersum op donderdag 6 en maandag 24 februari, in Maarn op dinsdag 11 en donderdag 27 februari en in Driebergen op donderdag 13 en vrijdag 28 februari.

Je kunt je kind(eren) meenemen want tijdens de bijeenkomst is een oppas aanwezig.

Aanmelden

De bijeenkomsten zijn helemaal gratis, wel graag vooraf aanmelden per e-mail: voorleesexpress@bibliotheekzout.nl.