Meertalige jeugdboeken feestelijk in gebruik genomen

Gepubliceerd op: 14 juni 2018 15:00

Samen met Walaa Khalili opende burgemeester Naafs de meertalige jeugdcollectie.

In de bibliotheek in Leersum lazen zij woensdagmiddag 6 juni samen het verhaal over 'De Lawaaimachine' voor aan een groep jonge kinderen; Frits Naafs in het Nederlands en Walaa Khalili in het Arabisch. De burgemeester zweepte de kinderen op om maar zoveel mogelijk herrie te maken, als het verhaal daar om vroeg.

Door een gift van Kinderkledingbeurs Maarn kon de bibliotheek de collectie twee- en anderstalige boeken fors uitbreiden. Het gaat om prenten- en jeugdboeken in het Nederlands en tenminste één andere taal tot drie andere talen, zoals bij het boek 'Fiep in 100 woorden' van Fiep Westendorp. Uit onderzoek blijkt dat wanneer een kind goed is in zijn eerste taal, de moedertaal, het leren van een tweede taal gemakkelijker is.