Meet gratis je bloeddruk tijdens de Mei Meet Maand

Gepubliceerd op: 3 mei 2022 13:22

Tijdens de Mei Meet Maand van de Hartstichting kunnen mensen op donderdag*, vrijdag en zaterdag onder begeleiding van een medewerker van de Hartstichting zelf hun bloeddruk komen meten bij de Bibliotheek Z-O-U-T in Driebergen, Doorn en Rhenen.

Het is belangrijk om je bloeddruk te kennen. Een hoge bloeddruk voel je namelijk niet, maar verhoogt wel de kans op een hartinfarct of beroerte. Vanaf je 40ste stijgt het risico op een hoge bloeddruk. Voel je je gezond, ook dan kan je een hoge bloeddruk hebben. Daarom roept de Hartstichting mensen op om vanaf je 40ste elk jaar je bloeddruk te meten. Ook als die nu goed is. Als het nodig is, kun je zelf met leefstijl tijdig maatregelen nemen om de bloeddruk weer op een gezond niveau te brengen. Tijdens de Mei Meet Maand kunnen mensen hier onder begeleiding hun bloeddruk meten. Het meten is gratis.

De gemeten bloeddruk is persoonlijk en wordt met niemand gedeeld. Mensen krijgen ook concrete tips en adviezen over wat zij zelf kunnen doen om de bloeddruk op een gezond niveau te brengen of te houden. De bloeddrukmetingen van de Hartstichting sluiten hier goed op aan.

*m.u.v. Bevrijdingsdag en Hemelvaartsdag
 

Data en tijden voor Driebergen, Doorn en Rhenen:


Donderdag
11:00 – 17:00 uur op 12 & 19 mei
Vrijdag
11:00 – 17:00 uur op 6, 13 & 20 mei
Zaterdag 10:00 – 13:00 uur op 7,14 & 21 mei