Nieuw cultuurfestival voor inwoners Utrechtse Heuvelrug

Gepubliceerd op: 23 juli 2021 10:02

Van 25 september t/m 3 oktober vindt er een uniek lokaal festival plaats voor inwoners van de gemeente Utrechtse Heuvelrug. In alle zeven dorpen zijn er cultuur- en kunstprogramma's die een veelzijdig palet bieden aan muziek, zang, dans, theater, lezingen en poëzie. Ook zijn er exposities van beeldende kunst. Het accent ligt op artiesten en kunstenaars uit de regio.

De culturele sector in onze regio komt weer tot leven. In opdracht van de gemeente en inspelend op een breed gevoelde maatschappelijke behoefte wordt een uniek lokaal festival op poten gezet: Cultuurfestival Heuvelrug. Het festival wordt georganiseerd door een collectief dat bestaat uit Stichting Culturele Regio, Stichting SBI/Zonheuvel, de cultuurcoach Utrechtse Heuvelrug van de Bibliotheek Z-O-U-T en Regio90. Het bekende Gluren op de Heuvelrug gaat voor deze gelegenheid op in Cultuurfestival Heuvelrug.

Voorbereidingen in volle gang

De komende weken gaat de organisatie in gesprek met artiesten, kunstenaars en lokaties. Naar verwachting doen zowel bekende kunstenaars en artiesten als lokale muziekscholen, verenigingen en kleinkunstenaars mee. Het programma wordt in augustus bekendgemaakt.

Het festival voorziet in een brede behoefte aan creativiteit, verbeelding, ontspanning én verbinding tussen kunstenaars, artiesten en inwoners van de gemeente Utrechtse Heuvelrug. Wethouder voor cultuur Hans Waaldijk is erg enthousiast over dit initiatief: “We zijn erg blij dat de initiatiefnemers dit hebben opgepakt, zo kort na het wegvallen van de beperkingen rond COVID-19. De kunst- en cultuursector snakt ernaar om weer in contact te komen met publiek, en vice versa geldt dat natuurlijk ook. De lokale programmering en organisatie maakt het allemaal nog meer van ons. Het college en de raad ondersteunen dit initiatief dan ook van harte en we kijken zeer uit naar het uiteindelijke programma.”

Deelnemen? Meld je aan

Ben je artiest of kunstenaar en wil je deelnemen aan dit festival? Meld je dan aan via www.cultuurfestivalheuvelrug.nl. Bevestiging van deelname volgt in de eerste helft van augustus.