Privacywet

Gepubliceerd op: 25 mei 2018 11:45

Vanaf vandaag, 25 mei, hebben we in Europa een nieuwe privacywetgeving, de AVG (Algemene verordening persoonsgegevens).

In het kort:

De Bibliotheek Z-O-U-T hecht groot belang aan de privacy van onze klanten en het beschermen van persoonsgegevens. Wij vragen en bewaren alleen persoonsgegevens die wij nodig hebben voor de dienstverlening van de Bibliotheek Z-O-U-T. Uiteraard verwerken wij deze overeenkomstig de voorwaarden die daaraan worden gesteld in de AVG. In ons privacy statement beschrijven wij hoe wij omgaan met privacygevoelige informatie en persoonsgegevens die u verstrekt aan de Bibliotheek Z-O-U-T.

Ook wanneer wij samenwerken met andere partijen (denk aan reserveren bij andere Bibliotheken en het versturen van onze nieuwsbrief), leggen wij vast dat er zorgvuldig en veilig met uw gegevens wordt omgegaan.

Wij vinden het belangrijk dat u vertrouwen heeft in onze organisatie rondom al onze diensten en producten. Door in te loggen in MijnMenu kunt u zelf inzien welke gegevens wij van u hebben, ook kunt u hier zelf aanpassingen doorvoeren. Daarnaast heeft u het recht om in te zien welke gegevens wij van u bewaren, u kunt hiervoor een verzoek sturen naar avg@bibliotheekzout.nl. U krijgt van ons binnen 4 weken een reactie.

Deze nieuwe wet kan van invloed zijn op onze dienstverlening. Wij vragen uw begrip hiervoor.

Heeft u nog vragen? Neem dan contact met ons op.