Samen Soepen

Gepubliceerd op: 25 oktober 2018 13:55

De bibliotheek van Renswoude nodigt iedereen uit om op 2 november samen te komen ‘soepen’.

Samen soepen wordt gedaan in het kader van Nederland Leest, de grootste nationale leescampagne die zich voornamelijk afspeelt vanaf 1 november in de bibliotheek. In deze campagne staat sinds 2016 niet langer één boek centraal maar een thema. In 2017 was dat: robotica. Dit jaar is het thema Voeding. Leden van de bibliotheek kunnen de hele maand november een gratis boek in de bieb van Renswoude ophalen. Mét de aansporing het te lezen en er met anderen over te praten.

Deze keer kan er op de eerste (mid)dag van de uitreiking van het boek ook een heerlijke kop soep gehaald worden! Het eerste boek wat uitgedeeld gaat worden, wordt om 12.15 u aan de burgermeester overhandigd worden tijdens de lunch waarbij soep uitgedeeld gaat worden aan iedereen die langs komt en een eigen soepkom meeneemt! En ook als u geen lid van de bieb bent bent u welkom om van een kop soep te komen genieten.

Mocht het concept van samen soepen goed bevallen kan er misschien vanuit deze bijeenkomst een werkgroep opgestart worden om vaker “Samen te soepen”. Heeft u daarvoor belangstelling, laat het de bibliotheek of de SWO weten.

Samen ‘soepen’ is een leuke en smakelijke manier om mét elkaar ontmoetingen te creëren vóór elkaar, met voor iedereen een kom heerlijke soep. Het wordt op meerder plaatsen in Nederland al gedaan.

De Samensoep op 2 novmber wordt mogelijk gemaakt door mensen van de Bibliotheek, de Senioren Welzijnsorganisatie (SWO), de Émte Renswoude en Jacco Luijendijk. Zij vinden het belangrijk dat mensen in Renswoude elkaar leren kennen.

Dus kom ook op vrijdagmiddag 2 november vanaf 12.15 u naar de bibliotheek aan de Van Reedweg, er is heerlijke huisgemaakte Samensoep, een broodje, én voor bibliotheekleden een mooi boek.