Shortlist Z-O-U-T-schrijver 2020 bekend

Gepubliceerd op: 24 februari 2020 16:52

Woensdag 5 februari werd de shortlist van de verkiezing Z-O-U-T-schrijver 2020 bekendgemaakt. De shortlist is een verrassende keuze, waarin je de diversiteit terugziet van alle boeken die zijn aangemeld. Op woensdag 18 maart maakt de jury de winnaar bekend tijdens het Boek&Bal in het Cultuurhuis in Doorn.

De shortlist

• Maarten van Bommel & Ilse Panis (Driebergen) – Roze sokken
  • Mariska Cornelissen (Driebergen) – Nog niet gevloerd
  • Jan van der Greef (Driebergen) -  Onbegrensd leven
  • Antoinette Kalkman (Elst) – Bonuszoon
  • Jana Verboom (Leersum) – Eet driekwart!

Voor de achtste keer

De Bibliotheek Z-O-U-T organiseert de verkiezing Z-O-U-T-schrijver dit jaar voor de achtste keer. Schrijvers uit de regio Zuid-Oost Utrecht konden hun boek dat in 2019 was gepubliceerd aanmelden voor de longlist.

De jury bestaat uit voorzitter Chantal Broekhuis (wethouder gemeente Utrechtse Heuvelrug), Ineke Hogema (auteurscoach en uitgever), Gertjan Kaaij (directeur Stichting Binding), Liobe Kamminga (boekhandelaar) en Erik van Straaten (manager programma de Bibliotheek Z-O-U-T).

Stem mee

Tot 15 maart kan het publiek meestemmen op een van de boeken van de shortlist. De boeken zijn te koop bij de lokale boekwinkels of te leen in de bibliotheek. Je kunt je stem uitbrengen via www.zoutschrijver.nl. De publieksstemmen leiden, samen met de jurystemmen, tot de uiteindelijke winnaar.