Speciaal uur voor kwetsbare en/of oudere leden

Gepubliceerd op: 29 september 2020 10:30

Helaas steekt het coronavirus weer vaker de kop op, ook in de provincie Utrecht. Vanuit de overheid zijn daarom tal van maatregelen afgekondigd. Als Bibliotheek Z-O-U-T willen wij kwetsbare leden graag helpen door onze vestigingen op specifieke tijdstippen alleen voor hen open te stellen. Vanaf dinsdag 29 september is het eerste openingsuur gereserveerd voor ouderen (60+) en kwetsbare personen.

Uiteraard is iedereen, jong én oud, welkom tijdens de resterende openingsuren. In verband met beperkte openingstijden van enkele kleine vestigingen (Cothen, Langbroek en Elst), voeren we daar geen specifieke bezoekuren voor ouderen en/of kwetsbare personen door.

Overzicht van de speciale openingsuren

(klik op de naam van de vestiging voor een overzicht van alle openingstijden)

Waar Wanneer
Amerongen Maandag t/m vrijdag van 13.00 - 14.00 uur
Doorn Maandag t/m vrijdag van 14.00 - 15.00 uur Zaterdag van 10.00 - 11.00 uur
Driebergen Maandag t/m vrijdag van 14.00 - 15.00 uur Zaterdag van 10.00 - 11.00 uur
Leersum Maandag, woensdag, donderdag en vrijdag van 14.00 - 15.00 uur
Maarn Maandag en vrijdag van 14.00 - 15.00 uur Woensdag van 10.00 - 11.00 uur
Renswoude Dinsdag, woensdag en vrijdag van 14.00 - 15.00 uur
Rhenen Maandag t/m vrijdag van 13.00 - 14.00 uur
Wijk bij Duurstede Maandag t/m vrijdag van 13.00 - 14.00 uur Zaterdag van 10.00 - 11.00 uur

We hanteren de volgende regels:

• Volg de aanwijzingen van het personeel en instructieposters op.
  • Kom zoveel mogelijk alleen of anders met andere personen uit je huishouding.
  • Handen reinigen bij binnenkomst is verplicht.
  • Houd 1,5 meter onderlinge afstand.
  • Gebruik van winkelmandje is verplicht, daarmee tellen wij het aantal bezoekers.
  • Bezoekersstromen buiten en binnen worden zoveel mogelijk gescheiden, in afstemming met
    medegebruikers van de locatie en de gemeenten.

We volgen de ontwikkelingen

We delen op meerdere plekken huisvesting met anderen. Dit betekent dat we samen afspraken maken over onder andere bezoekersaantallen en openingstijden. Hierdoor kunnen wijzigingen optreden. Zodra dat het geval is, melden we dit.

Als ontwikkelingen aanleiding geven tot beperkingen of juist verruimingen, melden wij dat zo spoedig mogelijk. Alleen samen zorgen wij ervoor dat we de Bibliotheek veilig kunnen gebruiken.