Speciale activiteiten rondom Wereld Alzheimer Dag

Gepubliceerd op: 20 september 2021 15:24

Op dinsdag 21 september is het Wereld Alzheimer Dag. Op deze dag wordt extra aandacht gevraagd voor de ziekte van Alzheimer en dementie. In de gemeente Utrechtse Heuvelrug zijn in dit kader in de vestigingen van de Bibliotheek Z-O-U-T bijzondere foto’s ze zien en is er extra informatie over dementie te vinden.

Het thema ‘De vele gezichten van dementie', werd hiervoor gekozen door Stichting Alzheimer Nederland. Je kunt de foto’s en informatietafels komen bekijken tot en met 15 oktober.

Leden van de initiatiefgroep dementievriendelijke gemeente staan je graag te woord en zijn er voor vragen en informatie. Zij zijn er voor je op de volgende tijden en locaties:
Dinsdag 21 september van 14.00 – 16.00 uur, de Bibliotheek Z-O-U-T in Amerongen.
Woensdag 22 september van 10.00 – 12.00 uur, de Bibliotheek Z-O-U-T in Driebergen
Donderdag 23 september van 10.00 – 12.00 uur, de Bibliotheek Z-O-U-T in Doorn

Initiatiefgroep Dementievriendelijke Gemeente
Initiatiefnemer van het geheel is de initiatiefgroep Dementievriendelijke Gemeente die onderdeel uitmaakt van het netwerk dementie Utrechtse Heuvelrug. De groep bestaat uit vertegenwoordigers van Seniorenplatform, casemanagers dementie, de gemeente Utrechtse Heuvelrug en de regionale afdeling van Alzheimer Nederland en staat onder voorzitterschap van ondernemer Nico Spierenburg. Mede door de inbreng van Alzheimer regio Zeist e.o. is de initiatiefgroep zeer actief bij het ontplooien van activiteiten. Zij stimuleren trainingen van bijvoorbeeld medewerkers van de gemeente en winkelpersoneel. Dit om beter om te kunnen gaan met mensen met dementie en deze eerder te herkennen.