Cursus werken met de digitale overheid

Gepubliceerd op: 28 oktober 2019 13:46

De overheid doet steeds meer via het internet. Of het nu gaat om het doorgeven van een verhuizing bij de gemeente, het aanvragen van zorg of je belastingaangifte. Dit is niet voor iedereen vanzelfsprekend, daarom biedt de Bibliotheek Z-O-U-T nu gratis de praktische cursus DigiSterker aan.

Wat leer je?

In vier bijeenkomsten leer je werken met de elektronische overheid. Je leert hoe je handige informatie vindt en hoe je iets moet aanvragen bij bijvoorbeeld de gemeente. Ook krijg je te zien wat de overheid allemaal al over je weet, zoals de opbouw van je AOW. Verder leer je hoe je een DigiD kunt aanvragen en gebruiken. Praktisch en nuttig dus.

Voor wie?

Deze gratis cursus is bedoeld voor inwoners van gemeente Utrechtse Heuvelrug. De vier lessen duren elk twee uur. De cursus start zaterdag 16 november om 14.00 uur in de Bibliotheek in Doorn en vervolgt op 30 november, 14 en 21 december.

Om te zorgen dat iedereen voldoende aandacht krijgt, geldt dat er maximaal zes deelnemers mee kunnen doen.

Aanmelden kan per e-mail of telefonisch (0343 - 41 55 66).