Top 100 Meest Uitgeleende Boeken bekend

Gepubliceerd op: 7 februari 2023 14:40

Daar waar de rivierkreeften zingen van debutant Delia Owens is in 2022 het meest uitgeleende boek van Nederland. Dat heeft de Stichting CPNB bekend gemaakt.

Ook maakten zij de gehele top 100 bekend. De zeven zussen. De zevende zus van Lucinda Riley staat op de tweede plek. Op nummer drie staat Vogeleiland van Marion Pauw en dit is daarmee het meest uitgeleende oorspronkelijke Nederlandstalige boek.

In de CPNB Top 100 Meest Uitgeleende Boeken staan 54 boeken voor volwassenen waarvan er 29 boeken vallen onder fictie, 21 boeken onder het genre spannende boeken en vier zijn non-fictietitels. De meest voorkomende auteur van boeken voor volwassenen is Lucinda Riley, met vijftien boeken in de lijst.

Er staan 46 kinderboeken in Top 100, dat zijn er zeven meer dan vorig jaar. Ook dit jaar zijn dat veelal kinderboekenseries zoals Het leven van een loser, De waanzinnige boomhut en Dagboek van een muts. Het leven van een loser-auteur Jeff Kinney is net als vorig jaar de meest voorkomende auteur in de Top 100, met maar liefst zestien boeken. Het leven van een loser. Wegwezen is het hoogst genoteerde kinderboek en staat op de vierde plek in de lijst.


De volledige Top 100 Meest Uitgeleende Boeken 2022 is hier te vinden.
 

Meest uitgeleende boeken 2023