Utrechtse Heuvelrug: een zeer betrokken regio

Gepubliceerd op: 18 juli 2019 12:36

De dialoogtafel, een initiatief van de Bibliotheek Z-O-U-T en GoedVolk, levert tot nu toe bijzonder waardevolle input. In totaal zijn er drie bijeenkomsten van inwoners om hen de gelegenheid te bieden te vertellen, luisteren en dromen over ideeën die bijdragen aan het terugdringen van wegwerpplastic en op zoek te gaan naar alternatieven.

De eerste dialoogtafel mochten we met recht een succes noemen, ook de tweede avond van 25 juni in de Bibliotheek van Leersum hebben weer mooie ideeën opgeleverd. Enkele voorbeelden:

·        nadenken over een waardesysteem voor plastic
·        geen plastic bekertjes meer op het bloemencorso
·        bewust lokaal consumeren
·        werken aan bewustzijn
·        PlasticVrij Challenge, ook op individuele basis voor inwoners

Professioneel

Een drietal bezoekers blijkt in het dagelijkse leven werkzaam zijn op de terreinen recycling, verpakking, biologisch plastic en circulariteit. Ook vanuit de professionele hoek is er dus interesse voor onze lokale aanpak! We hebben hen uitgenodigd om deel te nemen aan gesprekken tijdens het PlasticVrij-festival dat GoedVolk op 12 oktober organiseert.

Wil je meer informatie, of gelijk meedoen, neem dan contact op met GoedVolk via info@goed-volk.net. GoedVolk is een initiatief van een groep inwoners van de Utrechtse Heuvelrug die een positieve bijdrage willen leveren aan de duurzaamheid van de regio. Door de aanwezige talenten te mobiliseren en in te zetten voor thema’s die leven en van belang zijn voor onze samenleving.

Laatste van de drie dialoogtafels

De volgende dialoogtafel is op woensdag 18 september in de Bibliotheek Z-O-U-T vestiging Driebergen, speciaal voor de inwoners van Driebergen en Doorn. Een goed idee, of geïnteresseerd in ideeën van anderen? In de agenda staat alle informatie en ook hoe je jezelf kunt opgeven.