Vestigingen gesloten, online Bibliotheek open

Gepubliceerd op: 6 april 2020 14:15

Alle vestigingen zijn t/m 17 mei gesloten, maar via de online Bibliotheek kun je wel e-boeken en luisterboeken lenen. Nieuw is de ThuisBieb, met 100 e-books voor leden en niet-leden.

De ThuisBieb

In deze nieuwe app van de online Bibliotheek vind je 100 e-books, niet alleen voor leden van de Bibliotheek, maar ook voor niet-leden.

De gratis ThuisBieb-app is nu beschikbaar in de AppStore. Om de app te downloaden, open je op je iPhone of iPad de AppStore en zoek je op: 'bibliotheek e-books'. Scroll vervolgens naar beneden naar de app ThuisBieb van de Koninklijke Bibliotheek. Of ga naar de website van de online Bibliotheek.

Binnenkort is deze app ook verkrijgbaar in Google Play.

De LuisterBieb

Met de gratis LuisterBieb-app kun je kiezen uit ruim 36.000 luisterboeken. Er zijn nu extra luisterboeken voor leden én niet-leden.

Ga voor meer informatie naar de website van de online Bibliotheek.

De e-books

Ben je lid van de Bibliotheek Z-O-U-T of van de online Bibliotheek? Dan kun je gratis e-books lenen. De online Bibliotheek heeft meer dan 28.000 e-books.

Hoe werkt het?
Naar de e-books

Boeken lenen en inleveren

Naar aanleiding van de maatregelen die de overheid op zondag 15 maart aankondigde, heeft de Bibliotheek Z-O-U-T besloten om alle vestigingen gesloten te houden tot en met 17 mei. Dit betekent dat je geen papieren boeken of andere materialen kunt lenen, maar ook niet inleveren. Uiteraard houden wij rekening met een verlengde inlevertermijn.

Voor alle bibliotheken zijn materialen met inleverdata vanaf 1 maart 2020 automatisch verlengd. Je kunt je boeken inleveren als we weer open zijn.

Het sluiten van onze vestigingen is in lijn met de maatregelen die de verspreiding van het virus moeten indammen. Verder blijven wij de adviezen van RIVM, GGD en overheid volgen. Via deze website, Facebook en Twitter houden we je op de hoogte van eventuele wijzigingen.

Klantenservice

Staat je antwoord er niet tussen? Heb je een vraag? Bekijk hier alle onderwerpen van onze klantenservice pagina.