Voedselinzameling Voedselbank Veenendaal

Gepubliceerd op: 6 september 2018 15:37

Vorig jaar in de maand september heeft de dorpsgemeenschap van Renswoude zich actief ingezet voor de voedsel-estafette van de Voedselbank Veenendaal e.o. Er werd een fantastisch resultaat bereikt: 236 kratten met voedselproducten en ruim € 3.000 aan contanten. Opnieuw een bewijs dat een klein dorp groot kan zijn!

De nood is niet kleiner geworden. De Voedselbank Veenendaal e.o. voorziet nog steeds iedere week zo’n 200 gezinnen die onder het absolute bestaansminimum leven van een krat boodschappen. Hieronder bevinden zich ook gezinnen uit Renswoude. De initiatiefnemers van de actie in Renswoude, de drie plaatselijke kerken, hebben daarom enige tijd geleden besloten om er een jaarlijkse actie in de maand september van te maken.

Hoe kunt u helpen?

Ook dit jaar willen we via de plaatselijke kerken en de bibliotheek de gehele maand september voedselproducten inzamelen. Ook staan we op vrijdag 21 en zaterdag 22 september weer de hele dag met een kraam bij de Emté. We hopen de opbrengst van vorig jaar minstens te evenaren.

U kunt ook helpen door middel van een gift op het rekeningnummer NL46ABNA0577889745 van de Voedselbank Veenendaal onder vermelding van ‘Voedsel-estafette Renswoude’. De Voedselbank heeft de ANBI-status, dus uw gift is aftrekbaar voor de Belastingdienst.