VoorleesExpress en boekhandels slaan handen ineen

Gepubliceerd op: 4 april 2019 16:31

Dat lezen belangrijk is, kan niet genoeg benadrukt worden. Ook voorlezen uit een prentenboek telt als lezen. Daarom start de leesbevorderingscampagne ‘Geef een (prenten)boek cadeau’. Doel is alle kinderen te laten opgroeien tussen de allermooiste kinderboeken. Want als er thuis mooie boeken zijn, ontdekken kinderen en ouders hoe leuk lezen en voorlezen is.

Actie Geef een prentenboek cadeau groot succes

Hoe heerlijk het is om op te gaan in prachtige verhalen en onbekende werelden. Niet onbelangrijk: door zo vroeg mogelijk in aanraking te komen met boeken, vergroot de leesvaardigheid. Een voorwaarde voor succes op school en later in de samenleving. 

Prentenboek ‘Kikker is Kikker’ te koop voor €2,-

‘Kikker is kikker’ is vanaf 5 april te koop zijn bij boekhandel Jacques Baas in Driebergen, the Readshop in Doorn en Boek&Koek in Maarn. Als je tijdens de actie ‘geef een prentenboek cadeau’ bij een van deze boekhandels ‘Kikker is kikker’ koopt, krijg je de vraag of je ook een exemplaar aan de VoorleesExpress Utrechtse Heuvelrug cadeau wilt doen. De VoorleesExpress richt zich op kinderen tussen de 2 en 8 jaar die moeite hebben met taal en lezen. Wij willen graag alle gezinnen die deelnemen aan de VoorleesExpress Utrechtse Heuvelrug, dit prentenboek cadeau krijgen. Doe dus mee!

Nog meer activiteiten

Tijdens deze actie organiseren de boekhandels ook een aantal leuke voorleesactiviteiten.
Bij boekhandel Jacques Baas in Driebergen staat op 6 april een smakelijk voorleesontbijt klaar.
Bij the Readshop in Doorn zal op vrijdagmorgen 12 april, van 10 tot 12 uur, worden voorgelezen door Niek Schuil en Tjitske Mosmans, de bedenkers en makers van het prentenboek ‘Noni in het winterwoud’. Ook kan er dan leuk geknutseld worden.
Boekhandel Boek&Koek zorgt samen met de VoorleesExpress in de Bibliotheek Z-O-U-T vestiging Maarn op vrijdag 5 april vanaf 10:30 uur voor een feestelijke en muzikale voorleesactiviteit. Ouders kunnen het prentenboek ‘Kikker is kikker’ dan ook kopen.