Walk & Talk Online

Gepubliceerd op: 25 oktober 2022 01:30

Het is inmiddels oktober en dit jaar organiseert De Levende Sollicitatiegids nog twee keer een Landelijke Walk&Talk Online. Deze zal plaatsvinden op 17 november. In totaal hebben er tot nu 275 (unieke) deelnemers meegedaan aan de zes bijeenkomsten die we hebben georganiseerd, sommige eenmalig en andere hebben alle bijeenkomsten bijgewoond.

Opvallend veel deelnemers komen via een bibliotheek bij ons en andersom verwijzen we deelnemers weer door naar de bibliotheek (bijvoorbeeld mensen die vrijwilligerswerk zoeken, deelnemers aan de fysieke Walk&Talk of andere activiteiten in de bieb). Het is dan ook zeker de moeite waard om Walk&Talk Online te vermelden op de website of andere kanalen zoals de nieuwsbrief van de bibliotheek.

Aanmelden

Nog steeds is er een grote behoefte aan bijeenkomsten zoals Walk&Talk Online, naast de fysieke bijeenkomsten in de bibliotheek. We zijn ook blij met alle aandacht die dit genereerd. Samen maken we er een succes van. Veel mensen zijn al geholpen en hebben ook daadwerkelijk een baan gevonden door Walk&Talk. Ook dankzij jullie!

Ook tijdens de online sessies zien we de unieke sfeer, die we zo goed kennen van de Walk&Talk’s in de bieb, terugkomen. Deelnemers vinden het fijn om samen aan de slag te zijn met hun zoektocht, steunen elkaar en geven waardevolle tips door. En … ook hier gaat het netwerken, net als het videobellen, onverwacht makkelijk!

Landelijke Walk&Talk Online
Elke zoektocht naar werk is anders. De één zoekt een baan met meer uitdaging, de ander wil ‘gewoon graag aan de slag’. Wat voor jouw zoektocht de beste aanpak is, ontdek je in de praktijk. Dat hoef je niet alleen te doen! Tijdens Walk&Talk Online krijg je tips & tricks van Debbie Heijne (bedenker Walk&Talk) én van je collega-werkzoekers.

We laten je graag kennismaken met de typische energie en no-nonsens aanpak van Walk&Talk deelnemers.

Deze bijeenkomsten worden je (kosteloos) aangeboden in samenwerking met de bibliotheek.

• De bijeenkomsten zijn altijd op donderdag van 10.00 tot 11.30 uur.
• Je ontvangt binnen 2 werkdagen een bevestiging van je aanmelding.
• Op de dag vóór de online sessie worden de inloggegevens verstuurd.

Aanmelden kan via de website van De Levende Sollicitatiegids: https://www.levendesollicitatiegids.nl/walkentalk/

Data en onderwerpen

17 november (On)verwachte sollicitatievragen
Naast de standaard vragen kan je ook onverwachte niet-standaard vragen krijgen, zoals bijvoorbeeld een rollenspel, “Wat nou als” vragen of het oplossen van een probleemsituatie. Tijdens deze online sessie krijg je tips om allebei de soorten vragen goed voor te bereiden.

Meer sollicitatietips
Doe (gratis) mee met ons online programma Samen solliciteren met Walk&Talk, hét sociale, praktische, leerzame en vooral leuke trainingsprogramma voor iedereen die op zoek is naar (ander) werk.
Het programma bestaat uit een online platform en wekelijks op woensdag online sessies.