Week van de Alfabetisering

Gepubliceerd op: 24 juli 2019 12:32

Maandag 9 september start de landelijke Week van de Alfabetisering. Een belangrijke week, want Nederlands kunnen lezen en schrijven is niet vanzelfsprekend.

En dat geldt niet alleen voor nieuwkomers, ook mensen hier geboren en getogen hebben regelmatig moeite met de Nederlandse taal. Daarom is er de Week van de Alfabetisering. Om op een leuke manier aandacht te geven aan de hulp die er is om vooruit te komen.

Tijdens de Week van de Alfabetisering - 9 tot en met 15 september - openen alle Taalhuizen in de gemeente Utrechtse Heuvelrug de deuren. Zo kun je kennismaken met het leuke en leerzame aanbod. En iedereen die graag de Nederlandse taal beter wil leren, is welkom.

Wat is waar te doen?

Maandag 9 september in de Bibliotheek Z-O-U-T vestiging Maarn: samen een heerlijke lunch uit alle windstreken voorbereiden. Iedereen mag aanschuiven. Wethouder Hans Waaldijk eet ook mee. Vanaf 12:30 tot 13.30 uur.

Dinsdag 10 september in de Delerij aan de Oranjelaan 73 in Driebergen: een heerlijke lunch van soepen uit verschillende landen. Mede mogelijk gemaakt door de goede samenwerking tussen de Eurowinkel, de Inloop, Prima Perspectief en Taalcoaching Heuvelrug. Van 12:00 tot 14:00 uur.

Woensdag 11 september in de Bibliotheek Z-O-U-T vestiging Leersum bent u van harte welkom om een kijkje te nemen bij de Taalinloop. Voorbereiden vanaf 11:00 uur, tussen 12.30 uur tot 14:00 uur staat een lunch klaar om gegeten te worden.

Donderdag 12 september een voorleesactiviteit met cakejes versieren. Bibliotheek Doorn vanaf 15 uur.

Op vrijdag 13 september ben je welkom voor Samen Soepen met taalactiviteiten vanaf 13.30 uur tot 15 uur in Leefgemeenschap Bethanië aan de Allemanswaard 2 in Amerongen.

Voor alle activiteiten geldt: de toegang gratis is en het niet nodig vooraf in te schrijven. Dus kom langs en doe gezellig mee. En neem gerust iemand mee die wat hulp op taalgebied kan gebruiken.