Digivitaler Rhenen

8 juni 2023, van 09:30 tot 10:30 | Elke week | De Westpoort, Rhenen

Kosten: Gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Met het programma DigiVitaler maak je kennis met digitale zorg en leer je er mee werken. Het programma bestaat uit verschillende thema's. Elk thema behandelt een vorm van digitale zorg.

Wat leer je bij Digivitaler?

Je zorg en gezondheid kun je steeds meer met je computer, tablet of smartphone controleren en regelen. Dat noemen we digitale zorg. Digitale zorg is handig, omdat het je minder tijd kost en je je gegevens altijd bij de hand hebt. Er zijn bijvoorbeeld lessen over Thuisarts.nl, Apotheek.nl, gezondheidsapps, het patiĆ«ntenportaal van de huisarts en over het videoconsult.

De ontwikkeling van digitale zorg past bij andere digitale ontwikkelingen in ons dagelijks leven. We raken steeds meer gewend aan het gebruik van online diensten. We gebruiken internet voor contact met familie en vrienden, voor ons nieuws, voor het doen van online aankopen en voor werk en ontspanning. En we regelen ook steeds meer zaken online, bijvoorbeeld bank- en overheidszaken. Waarom zou je dan je zorgzaken niet ook online kunnen regelen? Zeker als dit gemakkelijk te doen is, het je tijd en geld bespaart en je er betere zorg voor krijgt.

Wat heb je nodig?

Wij raden aan een eigen laptop of tablet mee te nemen, maar als dat niet lukt zijn er laptops die je kunt gebruiken. Verder is het handig als je al overweg kunt met de computer, telefoon en/of tablet. Heb je daar nog moeite mee? Dan kun je terecht bij de cursus Klik&Tik, die op hetzelfde moment plaats vindt.

Heb je interesse, of nog vragen? Neem dan contact op met evanleuveren@bibliotheekzout.nl of telefonisch: 06 3636 63 76.