Resultaat 1 - 10 (van 33)

• Operatie Steenbreek

12 april 2018

"U geeft een tuintegel en krijgt een plant!"

Bekijk details van Operatie Steenbreek

• Media Ukkie Dagen 2018

27 maart 2018

De allerkleinsten weten hun weg in de digitale wereld razendsnel te vinden. Dreumesen, peuters en kleuters swipen zo naar hun favoriete filmpjes en apps. Maar, mediavaardig maakt nog niet mediawijs.

Bekijk details van Media Ukkie Dagen 2018

• Harry Stegeman Z-O-U-T Schrijver van het jaar

26 maart 2018

In het Cultuurhuis in Doorn is Harry Stegeman uit Wijk bij Duurstede donderdagavond 22 maart uitgeroepen tot ‘Z-O-U-T Schrijver van het Jaar’. De prijs werd hem tijdens het Boek&Bal uitgereikt door de winnares van vorig jaar: Simone Berger. De overige genomineerden waren Annet Werkhoven uit Driebergen, Jan Mulder uit Maarn, Greet Beukenkamp uit Amerongen en Maarten van Bommel uit Driebergen.

Bekijk details van Harry Stegeman Z-O-U-T Schrijver van het jaar

• Johanna uit Langbroek wint regionale Voorleeswedstrijd

8 maart 2018

Op woensdag 7 maart vond de regionale finale van de Nationale Voorleeswedstrijd plaats in De Cultuurfabriek in Veenendaal. Deelnemers uit de regio Zuid-Oost Utrecht streden tegen elkaar om de felbegeerde eerste plek.

Bekijk details van Johanna uit Langbroek wint regionale Voorleeswedstrijd

• De Nederlandse Kinderjury

7 maart 2018

'De waanzinnige boomhut van 65 verdiepingen' en 'Dagboek van een muts: Pupplove' wonnen de Prijs van de Nederlandse Kinderjury in 2017. Wie winnen de prijs in 2018? Dat bepaal jij!

Bekijk details van De Nederlandse Kinderjury

• Zelf belastingaangifte doen: het kan in de Bibliotheek

1 maart 2018

Rond 1 maart krijgt u bericht van de Belastingdienst over de belastingaangifte. Tot 1 mei hebt u de tijd om uw aangifte te doen. Dat gaat via de online omgeving van de Belastingdienst. Wilt u zelf aangifte doen, maar hebt u thuis geen computer of internet? Kom dan naar de Bibliotheek.

Bekijk details van Zelf belastingaangifte doen: het kan in de Bibliotheek

• Shortlist Z-O-U-T schrijver van het jaar bekend

9 februari 2018

Donderdag 8 februari is de shortlist van de Verkiezing Z-O-U-T schrijver van het jaar bekend gemaakt. De shortlist van deze 6e editie is een verrassende keuze die de diversiteit weergeeft van het totaal van aangemelde boeken. De jury zal op donderdag 22 maart tijdens het Boek&Bal in het Cultuurhuis in Doorn de winnaar bekend maken.

Bekijk details van Shortlist Z-O-U-T schrijver van het jaar bekend

• Peuterfeest in de bieb van Wijk

2 februari 2018

Donderdag 1 februari waren (bijna) alle peuters van kinderopvang Partou in Cothen op het verjaardagsfeest van Tijger in de Bibliotheek van Wijk bij Duurstede. Dit voorleesfeest werd georganiseerd in het kader van de Nationale Voorleesdagen (t/m 3 februari). Het boek Ssst! De tijger slaapt stond tijdens deze tiendaagse centraal. Het boek werd voorgelezen met de grote vertelplaten; er werd geoefend met gebaren, en een feest is pas een feest wanneer er wordt gezongen en gedanst. Het feestje werd afgesloten...

Bekijk details van Peuterfeest in de bieb van Wijk

• Biebpanel verrast deelnemer

29 januari 2018

Een cadeaubon en een mooie bos bloemen, daarmee werd de heer Herman Jansen uit Rhenen verblijd. Hij ontvangt deze attentie als dank voor het meedoen aan het Biebpanel.

Bekijk details van Biebpanel verrast deelnemer

• Mini-conferentie digitale geletterdheid

15 december 2017

Digitale geletterdheid is met de komst van curriculum.nu geen vrijblijvend onderdeel meer van het onderwijs. Dat betekent dat leraren over vaardigheden moeten bezitten om dit aan leerlingen te kunnen aanleren.

Bekijk details van Mini-conferentie digitale geletterdheid