Resultaat 1 - 10 (van 23)

• Nieuwe vacatures

18 oktober 2017

De Bibliotheek Z-O-U-T is op zoek naar vrijwilligers voor het praathuis in Rhenen

Bekijk details van Nieuwe vacatures

• Inschrijving Z-O-U-T schrijver van het jaar van start!

18 oktober 2017

Het is weer zover. De jaarlijkse ‘Z-O-U-T Schrijver van het jaar’ verkiezing gaat weer van start!

Bekijk details van Inschrijving Z-O-U-T schrijver van het jaar van start!

• Aftrap archeologiedagen met lezing van de Zoute Inval in Leersum

16 oktober 2017

Op donderdagochtend 12 oktober jl. vertelde archeoloog Hanneke van Engeldorp Gastelaars, op uitnodiging van de Bibliotheek Z-O-U-T en de gemeente Utrechtse Heuvelrug over de ontdekkingen die zij heeft gedaan op het terrein van Klein Hazenberg, het voormalige Stam-terrein aan de Middelweg in Leersum.

Bekijk details van Aftrap archeologiedagen met lezing van de Zoute Inval in Leersum

• Start Kinderboekenweek tournee Janneke Schotveld

4 oktober 2017

Vanochtend was Janneke Schotveld, de schrijfster van het Kinderboekenweekgeschenk ‘Kattensoep’, te gast in onze locatie in Amerongen. De rode loper was uitgelegd om haar en de vele gasten te ontvangen. Janneke Schotveld is vooral bekend van haar boeken over Superjuffie en Botje.

Bekijk details van Start Kinderboekenweek tournee Janneke Schotveld

• Opening Minicultuurhuis Merseberch te Maarsbergen

27 september 2017

Woensdag 4 oktober om 14:00 uur openen de wethouders Gerrit Boonzaaijer en Hans Nijhof mini-cultuurhuis Merseberch in aanwezigheid van bewoners en leerlingen van de school. U bent van harte uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn. Er is deze middag van alles te doen voor jong en oud: kleurplatenwedstrijd, opening Boekspot, gebruik servicepunt bibliotheek, spreekuur sociaal dorpsteam, workshops, film en nog veel meer.

Bekijk details van Opening Minicultuurhuis Merseberch te Maarsbergen

• Kick-off Boekstart Wijk bij Duurstede

26 september 2017

De gemeente Wijk bij Duurstede en de Bibliotheek Z-O-U-T zijn onlangs van start gegaan met een nieuw leesbevorderingsproject: Boekstart. Afgelopen week hebben ruim honderd jonge ouders een brief van de gemeente ontvangen met een waardebon voor de Boekstartkoffer. Met deze bon kunnen ze een gratis Boekstart pakket ophalen bij de Bibliotheek Z-O-U-T.

Bekijk details van Kick-off Boekstart Wijk bij Duurstede

• De hele maand kan er voedsel worden ingeleverd in de Bibliotheek Renswoude

8 september 2017

Vorig jaar in de maand september heeft de dorpsgemeenschap van Renswoude zich actief ingezet voor de voedsel-estafette van de Voedselbank Veenendaal e.o. Er werd een fantastisch resultaat bereikt: 220 verhuisdozen met voedselproducten en ruim € 3.000 aan contanten. Opnieuw een bewijs dat een klein dorp groot kan zijn!

Bekijk details van De hele maand kan er voedsel worden ingeleverd in de Bibliotheek  Renswoude

• Taallunch

8 september 2017

Tijdens de week van de alfabetisering organiseerde het Taalhuis Utrechtse Heuvelrug i.o. en de gemeente Utrechtse Heuvelrug op donderdag 7 september een Taallunch voor de inwoners die de Nederlandse taal beter willen leren spreken en schrijven, nieuwkomers en vrijwilligers van de diverse (vrijwillige) taalaanbieders binnen de Utrechtse Heuvelrug.

Bekijk details van Taallunch

• De catalogus gaat veranderen

5 september 2017

Vanaf half september gaan de catalogus en Mijn menu er anders uitzien. Uiteraard kunt u gewoon blijven zoeken in de catalogus van de Bibliotheek.

Bekijk details van De catalogus gaat veranderen

• "Af en toe is er een Babylonische spraakverwarring"

28 augustus 2017

Vrouwenochtend in de Bibliotheek van Renswoude.

Bekijk details van "Af en toe is er een Babylonische spraakverwarring"