Operatie Steenbreek

Gepubliceerd op: 12 april 2018 15:33

"U geeft een tuintegel en krijgt een plant!"

Wij willen graag iedereen enthousiasmeren om de eigen tuin te vergroenen. De negatieve gevolgen van verstening brengen wij hierbij onder de aandacht. Denk bijvoorbeeld aan de afbreuk van de biodiversiteit en aan de merkbare klimaatverandering. Minder groen in de tuin betekent ook minder vogels, insecten en andere dieren. Tijdens hoosbuien – waar we steeds vaker mee te maken hebben - moet het regenwater snel worden afgevoerd om overlast te overkomen. Dit betekent een enorme druk op het riool. Burgers die hun tuin vergroenen dragen een belangrijke bijdrage aan de leefbaarheid van hun buurt.

Zoekt u meer informatie over watervriendelijk en natuurlijk tuinieren? Bij de bibliotheken in onze gemeente vindt u een tafel met tuinboeken, handboeken en folders overzichtelijk bij elkaar. Zo maken we het u gemakkelijk! Vanaf half april vindt u hier ook de bij-vriendelijke bloemzaden voor uw tuin. In een leefomgeving waar het groener is, bevat de lucht minder fijnstof, wordt water langer vastgehouden en is het koeler. Het is er fijner voor mens én dier. En het is het gemakkelijkst om te beginnen in je eigen tuin! Om iedereen te enthousiasmeren om de eigen tuin te vergroenen, wordt er 14 april een "Tegel eruit, plant erin" actie georganiseerd. In de bibliotheken in de gemeente Utrechtse Heuvelrug vindt u een tafel met tuinboeken, handboeken en folders overzichtelijk bij elkaar.

Deze actie duurt t/m 26 april!