Digitaal lezen en leren

Heb je een vraag over e-books, online cursussen of luisterboeken? Vind hier je antwoord.

E-books

Kan ik e-books lenen met mijn abonnement?

Als je lid bent van de Bibliotheek, mag je gratis e-books lenen. Op de website van de online Bibliotheek vind je alle e-books.

Nog geen lid, en wil je weten welke abonnementen er zijn? Bekijk dan ons abonnementenoverzicht.

Hoe werkt het?

Je leent de e-books via de website van de online Bibliotheek. Vervolgens lees je ze op je pc of laptop, op je e-reader of in een app op je telefoon of tablet.

Wil je e-books lenen? Registreer je dan eerst bij de online Bibliotheek. Vervolgens staat er een collectie van meer dan 20.000 e-books voor je klaar.

Registreer je bij de online Bibliotheek

Waar vind ik online antwoord op mijn vraag?

Hulp nodig bij het lenen of lezen van e-books? Ga naar Hulp bij e-books op de website van de online Bibliotheek.

Kan ik ook langskomen met mijn vraag?

Voor persoonlijke hulp bij het gebruik van e-books kun je terecht bij onze inloopuren voor computerhulp of digitale hulp. Wij helpen je met vragen zoals:

• Hoe maak ik een webaccount aan om toegang te krijgen tot het aanbod?
  • Hoe download ik e-books?
  • Op welke apparaten kan ik e-books lezen?
  • Hoe werkt het lezen op de tablet of smartphone?
  • Hoe plaats ik gedownloade e-books op mijn e-reader?

Kijk in ons activiteitenoverzicht voor computerhulp of digitale hulp in de buurt.

Luisterboeken

Kan ik luisterboeken beluisteren met mijn abonnement?

Als je lid bent van de Bibliotheek, mag je gratis luisterboeken downloaden. Op de website van de onlinebibliotheek/luisterbieb vind je alle luisterboeken. Nog geen lid, en wil je weten welke abonnementen er zijn? Bekijk dan ons abonnementenoverzicht.

Hoe werkt het?

Gratis luisterboeken downloaden doe je bij de online Bibliotheek.

Luisterboeken download je in de LuisterBieb-app. De app installeer je op je telefoon of tablet via de App Store of de Google Play Store

Voor de LuisterBieb vragen we je om je apart te registreren. Dat geldt ook voor leden die zich al bij de online Bibliotheek geregistreerd hadden. Zo kunnen wij zien dat je lid bent van de Bibliotheek. Registreren doe je snel en makkelijk in de LuisterBieb-app. Gedaan? Dan kun je meteen een luisterboek downloaden.

Waar vind ik het antwoord op mijn vraag?

Als je hulp nodig hebt bij het beluisteren van luisterboeken ga je naar de pagina Hulp bij de LuisterBieb van de online Bibliotheek.

Kan ik ook langskomen met mijn vraag?

Voor persoonlijke hulp bij het gebruik van luisterboeken kun je terecht bij onze inloopuren voor computerhulp
of digitale hulp. Wij helpen je met vragen zoals:

• Hoe maak ik een webaccount aan om toegang te krijgen tot het aanbod?
  • Hoe download ik luisterboeken?
  • Op welke apparaten kan ik luisterboeken luisteren?
  • Hoe werkt het luisteren op de tablet of smartphone?

Digitale bronnen

Welke digitale bronnen kan ik raadplegen bij de Bibliotheek?

In de Bibliotheek kun je onder meer gedigitaliseerde kranten en tijdschriften lezen, online naslagwerken raadplegen of uittreksels van boeken vinden. Daarnaast kun je onder andere oefenen in lezen, schrijven, rekenen en internetten of oefenen voor je theorie-examen. Kijk op digitale bronnen voor het hele overzicht.

Kan ik dat vanaf thuis?

De meeste digitale bronnen zijn niet vanaf thuis te raadplegen.

Geen antwoord op je vraag gevonden?