Taalmaatjes in Renswoude gezocht

Heb jij 1 tot 2 uur per week tijd over om iemand te helpen beter te worden in taal? En heb je interesse in andere culturen? Dan is Taalmaatje worden wellicht iets voor jou.

Als Taalmaatje help je een anderstalige inwoner uit bij het oefenen van de Nederlandse taal in de praktijk. Als taalmaatje kun je het verschil maken voor iemand door hem/haar meer zelfvertrouwen te geven om te oefenen met een nieuwe taal en nieuwe omgangsvormen. De deelnemers zijn heel divers van: een jonge moeder die beter met de juf van haar kind wil praten, een vluchteling die buiten de inburgeringslessen de Nederlandse taal wil oefenen of een ambitieuze man uit Syrië die zijn kansen op de arbeidsmarkt wil vergroten. Heel verschillende mensen die één ding gemeen hebben: beter Nederlands leren spreken om hun dagelijkse bezigheden makkelijker te kunnen doen.

Wat levert het je op?
- Je vergroot je eigen wereld door iemand uit een andere cultuur te leren kennen.
- Je kunt gratis cursussen en trainingen volgen.
- Je maakt deel uit van een netwerk van vrijwilligers.
- Mocht het nodig zijn dan kun je ook je CV verrijken met een mooie en waardevolle referentie.

Ben je enthousiast na het lezen van de vacature? Neem dan contact op met Rianne van Ginkel, SWO Renswoude: r.vanginkel@swo-sr.nl. Ook als je twijfelt of Taalmaatje zijn iets voor jou is horen we je graag. We kijken dan gewoon samen even.