Vrijwilligers gezocht voor VoorleesExpress UH

VoorleesExpress Utrechtse Heuvelrug zoekt voorlezers!

De VoorleesExpress
Ieder jaar verlaat 1 op de 5 kinderen in Nederland de basisschool met een taalachterstand. De VoorleesExpress zet zich in om dit aantal terug te dringen. Dit doen we door kinderen met een taalachterstand 20 weken lang, een keer per week thuis voor te lezen. Dit stimuleert de taalontwikkeling van jonge kinderen. Daarnaast verbindt VoorleesExpress op deze manier mensen met verschillende achtergronden met elkaar.

De VoorleesExpress is inmiddels actief op meer dan 90 locaties in Nederland!

Word voorlezer
Als voorlezer lees je 20 weken lang voor bij een gezin thuis. Hier lees je voor aan kinderen tussen 2 en 8 jaar met een taalachterstand. Dit doe je één uur per week op een vast tijdstip.
Je leest interactief voor en betrekt de kinderen bij het voorlezen. Zo draag je bij aan hun taalontwikkeling, versterk je hun gevoel voor de Nederlandse taal en vergroot je hun woordenschat.

Een belangrijke taak naast het voorlezen is het stimuleren van betrokkenheid van de ouders. Je spoort de ouders aan om actief mee te doen en stimuleert ze om zelf ook voor te gaan lezen.

Als voorlezer word je begeleid door een coördinator. Van je coördinator krijg je training in interactief voorlezen en ouderbetrokkenheid.

Voor aanmelden en vragen neem contact op met voorleesexpress@bibliotheekzout.nl.