Grootletterboeken

Voor als u de kleine lettertjes niet meer kunt lezen!

De Slimme Nieuwslezer

Dagblad met berichten op de voorpagina en met de rubrieken Nederland, Wereld, Geld, Show, Sport en Makkelijk die naar meer artikelen leiden. Zowel voor laaggeletterden als voor iedereen die Nederlands als tweede taal leert.

Luisterboeken

Boeken voorgelezen op cd of daisy-rom 

Per direct vindt u op de locaties Rhenen, Wijk bij Duurstede, Doorn en Leersum de Start! krant. De Start!-krant is een krant die 1x per maand verschijnt voor mensen die moeite hebben met (Nederlands) lezen. Tot de lezers behoren onder meer inburgeraars, mensen die al langer in Nederland zijn maar de taal nog niet geheel onder de knie hebben, mensen die NT1- of NT2-onderwijs volgen, ouderen in verzorgingshuizen en dyslectici.

Daisy-rom speler

Speciaal voor mensen die door een leeshandicap aangewezen zijn op het gesproken boek, is er de Daisy-speler (Digital Accesible Information System

Makkelijk Lezen Plein

Lezen is leuk. Maar soms heb je er meer tijd voor nodig, vind je de boeken te dik of staan er teveel moeilijke woorden in. Daarom heeft de biblioheek een Makkelijk Lezen Plein (MLP)

Kees Komma en de boekenbende

Kees Komma en de boekenbende is een leuke gratis game die spelenderwijs lezen en luisteren combineert en zo een eerste kennismaking biedt met gesproken boeken.

Loket aangepast lezen

Kunt u de kleine lettertjes niet meer lezen? Of lukt het lezen niet meer door een visuele beperking of leeshandicap? Dan kan de dienstverlening aangepast lezen voor u van grote betekenis zijn.