Klik en Tik

Op dit moment worden er door de Bibliotheek Z-O-U-T in samenwerking met het Taalhuis verschillende computercursussen aangeboden. Deze zijn gratis te volgen.

Oefenen.nl is het online startpunt voor iedereen die zijn basisvaardigheden verder wil verbeteren. Je oefent met taal, rekenen, internetten en omgaan met geld.

Nederlands leren door het bekijken van video's met ondertiteling. Zo kan je je luistervaardigheden verbeteren en nieuwe woorden leren. Een taal leren is nog nooit zo leuk geweest! De Nederlandse video's zijn ondertiteld in het Engels, Duits, Spaans, Frans en Portugees.

Digisterker

De overheid communiceert vanaf 2017 alleen nog maar via internet met haar burgers. Of het nu gaat om het aanvragen van toeslagen, om werk zoeken of om het doorgeven van een verhuizing: alles wordt geregeld met uw DigiD.

In de cursus Digisterker leert u stap voor stap steeds meer zelf te regelen via internet. U kunt de cursus binnenkort volgen bij de Bibliotheek in Rhenen.

Vind je het moeilijk om teksten te lezen? Lastig om te schrijven? Dan is Lees en Schrijf! een uitkomst voor je.

Beter Spellen is bedoeld om de eenvoudige regels te trainen. Begin de werkdag of schooldag met een korte test. Zie daarna meteen wat je goed en fout deed.

Informatie voor inburgeraars. Wanneer moet u inburgeren? Hoe kunt u inburgeren? Lenen voor inburgeren. Uitleg over het examen.

Wilt u Nederlands leren? Of oefenen voor het inburgeringsexamen? Of voor het Staatsexamen I of II? Dan is nt2taalmenu.nl dé website voor u! Er zijn oefeningen voor alle niveaus.

het begint met taal

Website www.hetbegintmettaal.nl