Klik en Tik

Op dit moment worden er door de Bibliotheek Z-O-U-T in samenwerking met het Taalhuis verschillende computercursussen aangeboden. Deze zijn gratis te volgen.

Oefenen.nl is het online startpunt voor iedereen die zijn basisvaardigheden verder wil verbeteren. Je oefent met taal, rekenen, internetten en omgaan met geld.

Nederlands leren door het bekijken van video's met ondertiteling. Zo kan je je luistervaardigheden verbeteren en nieuwe woorden leren. Een taal leren is nog nooit zo leuk geweest! De Nederlandse video's zijn ondertiteld in het Engels, Duits, Spaans, Frans en Portugees.

Digisterker

De overheid communiceert sinds 2017 via internet met haar burgers. Of het nu gaat om het aanvragen van toeslagen, om werk zoeken of om het doorgeven van een verhuizing: alles wordt geregeld met je DigiD.

In de cursus Digisterker leer je stap voor stap steeds meer zelf te regelen via internet. Heb je belangstelling voor deze cursus? Laat het ons weten per e-mail.

Bij de Bibliotheek Z-O-U-T in Doorn kunnen inwoners van de gemeente Utrechtse Heuvelrug medio november 2019 de cursus DigiSterker volgen.

Vind je het moeilijk om teksten te lezen? Lastig om te schrijven? Dan is Lees en Schrijf! een uitkomst voor je.

Beter Spellen is bedoeld om de eenvoudige regels te trainen. Begin de werkdag of schooldag met een korte test. Zie daarna meteen wat je goed en fout deed.

Informatie voor inburgeraars. Wanneer moet u inburgeren? Hoe kunt u inburgeren? Lenen voor inburgeren. Uitleg over het examen.

Wilt u Nederlands leren? Of oefenen voor het inburgeringsexamen? Of voor het Staatsexamen I of II? Dan is nt2taalmenu.nl dé website voor u! Er zijn oefeningen voor alle niveaus.

het begint met taal

Website www.hetbegintmettaal.nl