Meivakantie vol Cultuur!

Laatste kans om mee te doen met Gluren op de Heuvelrug!

De inschrijvingen voor Gluren op de Heuvelrug zijn nog maar héél even open. Uiterlijk 30 april dient je inschrijving binnnen te zijn op de website. In het weekend van 24 en 25 juni 2023 is het tijd voor een nieuwe editie van Gluren op de Heuvelrug. Afgelopen jaren deden er zo’n 200 kunstenaars en artiesten mee. Ook dit jaar hopen we een divers programma samen te mogen stellen, samen met jou! Alle soorten kunst zijn welkom en ook zoeken we nog locaties.

Twijfel je nog? Bekijk hieronder de aftermovie!

aftermovie youtube Gluren 20222

Aftermovie Gluren op de Heuvelrug

Kinder kunstparcours

Van 23 april t/m 6 mei organiseert HeuvelrugJONG! weer creatieve workshops voor kinderen en jongeren tussen de 4 en 20 jaar oud. Voor een paar euro doe je mee aan een creatieve activiteit, zoals theater, dansen, bakken, knutselen en muziek. Er zijn activiteiten in heel de regio. Bijzonder zijn o.a. de kinderrondleidingen in Kasteel Amerongen op 2 en 3 mei en op zaterdag 6 mei is er een uitgebreid kunstparcours in de Buurthucht in Overberg. Benieuwd naar de rest van het programma? Klik op de link hieronder.

Geld een probleem voor deelname? Mail je gekozen workshops naar stichting@heuvelrugtheater.nl. Is er nog plaats, schrijven we je zonder verdere vragen in.

Ga naar de website

Amerongse Oogst bouwt atelierruimtes

In Amerongen is de stichting Amerongse Oogst bezig met een nieuw initiatief. Het gaat om een tabaksschuur aan de rand van het bos in Amerongen waar vijf ateliers in worden gemaakt. Aangezien de locatie zeer bijzonder is heeft het ook wat beperkingen. Nu wil de Stichting Amerongse Oogst in contact komen met kunstenaars die een atelier zouden willen huren in de tabaksschuur.
Voor vragen of interesse kun je contact opnemen met Jessica Benjamins via
Jessica.benjamins@wenoow.com of bellen naar 06-41821613

De nieuwe cultuurnota

Zoals jullie misschien al gemerkt hebben heeft de gemeente een concept opgesteld voor de nieuwe cultuurnota. Wil je deze lezen en de raadvergaderingen hierover (terug)luisteren? Kijk dan op de website en raadsagenda van de gemeente.

Lees meer

Subsidies

Via de website van de gemeente zijn verschillende subsidies aan te vragen voor culturele activiteiten. Wil je ook naar externe fondsen kijken? Klik dan hier of neem contact op met Annelou Evelein annelou@xs4all.nl

bekijk de gemeentelijke subsidies

Financiële steun voor deelname aan cultuur

Voor volwassenen is er de participatieregeling. Deze regeling vergoedt tot € 250,00 pp (en € 125,- voor kinderen) voor kunst en cultuuractiviteiten, voor sport, bibliotheek etc. De regeling loopt via de RDWI ZEIST en kent toe tot 120% van de bijstandsnorm. Via het Sociaal Dorpsteam kan men in aanmerking komen voor deze regeling.

Lees meer

Financiële steun voor deelname aan cultuur

Voor de jeugd is er het Jeugfonds Sport & Cultuur. In Nederland groeien gemiddeld 2 à 3 kinderen per klas op in een gezin met geldzorgen. Zij kunnen niet op voetbal, streetdance, judo, zwemles of muziekles. Deze kinderen sporten en spelen vaak alleen. Het Jeugfonds Sport & Cultuur betaalt de contributie of het lesgeld voor deze kinderen en jongeren. 

Lees meer

Het K.F. Hein Fonds stelt ruimte beschikbaar

In Amersfoort, op de Kop van Isselt, is gastatelier De Pionier per 1 juni 2023 beschikbaar voor een kunstenaar of collectief uit de provincie Utrecht. Het atelier bevindt zich in een complex met vijf andere creatieve werkruimtes, die permanent verhuurd zijn. Naast het complex staan appartementengebouwen van De Pionier, een tijdelijk wooncomplex voor starters op de woningmarkt en voor jongeren die uit de maatschappelijke opvang komen. Community-gevoel en ‘omkijken naar elkaar’ staan daarbij centraal. De bewoners en de andere kunstenaars staan dan ook open voor contact met de kunstenaar in het gastatelier. Opgeven kan tot 30 april.

Lees meer